YUKARI ÇIK

Kaç Kişi Online

25 Ocak 2017 Çarşamba

Tatil Kafası


Sanki yıllardır yazmıyormuşum gibi geldi şu an. Sevdiğim şeylerden biraz uzak kalınca hep öyle gelir zaten bana. Bir de iki haftadır tatildeyim hani ben. Bol bol yazmayı düşünüyordum. Anca keyfim geldi. Açıkçası pişman da değilim bu durumdan. Kitaplara ve spora adadım kendimi tatil başladığından beridir. Yarım kalan dizilerimi de ihmal etmiyorum. Bir yazmak gelmemişti içimden. O da an itibarıyla geldi. Hoşgeldi! 

Sınavlar biteli, ben izmire geleli iki hafta oldu. Koskoca iki hafta. Zaman yine ultra hızlı geçti anlayacağınız. Bu performansı sınav haftaları da bekliyoruz kendisinden. Zira artık kendimi kesecek kıvama gelmiştim. Neyse ki on numara beş yıldızlıydı sonuçlar. Hatta bu dönem kendi rekorumu kırdım. Nazar değecek bir ortalama çıktı ortaya. Maşallah diyelim hemen...

Bugün dört bölüm friends izledim. Moralim tavan yaptı. Onun getirdiği keyifle yazıyorum hatta. Ne zamandır beklediğim bir olay vardı dizide. O oldu sonunda. Çifte mutluluk yaşıyorum diyebilirim. Ama geldik beşinci sezona. Diziyi yarıladım sayılır yani. Bitecek diye üzülüyorum bir yandan işte. Bitince onun yerini doldurmak için seinfeld izlersin dediler. O yüzden bir miktar içim rahat. Ama keşke hiç bitmese... Aman biterse bitsin bana dizi mi yok be. Daha final haftası yeni bir diziye başladım. Adını sıkça duyunca merak etmiştim nedir ne değildir diye. Siz de duymuşsunuzdur belki narcos'u. Ünlü uyuşturucu kaçakçısı escobar'ın hayatını anlatıyor. Escobar'ı canlandıran oyuncu beni kendine hayran bıraktı. Final haftası falan demeden ilk sezonu bitirdim, dayanamayıp ikinci sezona da başladım. Şimdi ikinci sezonun ortasındayım. Sanıyorum ki sezon finalinde escobar ölecek. O yüzden pek izleyesim yok kalan bölümleri. Ama mecbur bakacağım bir ara. Şey bir de westworld diye bir diziye başladım geçen gün. Efsane bir bilimkurgu gerilim dizisi. Ayrıntıya girmeyeyim açın izleyin. İçiniz dışınız dizi oldu zaten şu an. Kitaplara geçeyim ben.

Üç kitap okudum iki haftasını geride bıraktığım bu tatilde. İlki bridget jones'un günlüğü. Aslında hiç tarzım değil. Ama kitaplıkta öyle başıboş durmasına gönlüm razı olmadı. İyi ki de olmamış. O anki ruh halime epey uydu, keyifle okudum. İkincisi hande altaylı'nın maraz adlı kitabı. Gayet güzeldi. En son kahperengi adlı kitabını okumuş, beğenmiştim. O yüzden kitaplıkta maraz'ı görünce tereddütsüz alıp okudum. O da bitince ne okusam bilemedim. Elif şafak geçti elime. Pinhan adlı bir kitap. Lisede aşk'ı okumaya çalışmış becerememiştim. Hadi dedim önyargı olmasın okuyayım şu pinhanı. Denedim ama olmadı. Sevmiyorum bu tarzı. Akmıyor... Sonra baktım gülse birsel sırıtıyor bana sağ köşeden. Yolculuk nereye hemşerim? adlı kitabıyla. Okudum, eğlenceli de buldum ama ne bileyim biraz gereksiz geldi bana. Şimdi sırada david levithan'ın her gün diye bir kitabı var elimde. Yarın başlarım artık. Klasik bir aşk meşk kitabı değildir inşallah. Daha elime alıp bakmadım bile... Edit: Kitap çok iyiydi, kesinlikle okuyun.

Son olarak da spor konusuna değinip yavaştan yazıyı noktalayayım. İşte efendim geçen yazdan beridir formuma dikkat ediyorum. Sağlıklı beslenmeye, bol bol hareket etmeye çalışıyorum. Güzel sonuçlar aldım. Hem bedenen hem ruhen. Görenlerin tepkisi de hoşuma gitmiyor değil. Ama final haftası malumunuz iyi beslenemedim. Hareket açısından da pasif kaldım mecburen. Tatil başladı ben de günah çıkarmaya başladım. Özüme döndüm adeta. Ahh bir de masaj yaptırsam ya tüm bunların üstüne...

52 yorum:

  1. Frienste anladığım kadarıyla arkadaşlıklarla ilgili bir film benim önceden izlediğim efsane bir dizi var how i met YouTube mother diye diziye başladıktan sonra uyuyamaz olmuştum , bölümler 20dk günde 7 bölüm izlediğimi hatırlarım dizi 12 s ezondu tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biliyorum onu belki bir ara izlemeye başlarım ama ben öyle günde yedi bölüm falan izleyemem tadı kaçıyor abartınca bence :)

      Sil
  2. Günlerce bir dizinin peşinden gitmek kafa dağıtmak için çok iyi olur. İnsan iyice kaptırıyor kendisini. Spor ise bambaşka bir şey. Düzenli yapabilmek insanı mutlu ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kafa dağıtmanın en iyi yolu benim için bu. Arada aksasa da belirli bir düzene oturttum sayılır sporu :)

      Sil
  3. Okula dönmeden enerji, moral depolamak iyi :)

    YanıtlaSil
  4. masaj iyi gelir :))
    diziler kitaplar ne güzel vakit geçirmişsin
    bunun yanında bir de sınavlar 10 numara 5 yıldız
    tebrik ediyorum seni
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler benim için doyurucu geçti tatil, sınavlardan dolayı kafam da rahattı :) Sevgiler benden de :)

      Sil
  5. Friends ben de çok severiiim. Ama 4. sezonda kaldım ben galiba sonra izleyesim gelmemişti. İzleyim de bitireyim yavaş yavaş ben de inşallah:))

    Ayy yanlışlıkla sekmeyi kapadığım için yorumum gitti ama inat ettim yazcam bu yorumu. Öhhöm lisedeyken tam bir Elif Şafak fanıydım Aşk,Pinhan, Şehrin Aynaları ve Araf'ı okumuştum hatırladığım ama dil aynı, yakın çok yakın. Ben seviyordum seneleerdir okumuyorum gerçi de kimisini çok rahatsız ediyor belki şimdi başlasam ben de bitiremem. Tarz mühim tarz. Biraz başkalaşmak lazım, tabi belli bir üslup olsun ama ne bileyim işte çok da anlamadığım işler :D

    Spor sağlıkla beslenme ooh mis gibi.

    Ay valla ne mutlu yazı yazı yazmışsın haa pek sevdim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa niye izleyesin gelmedi ki ilk fırsatta geri dönmelisin :) Hahaha sekme olayı çok gıcık değil mi inşallah bu kadar uzun yazdıktan sonra kapanmamıştır o sekme :) Ağır ilerleyeceğim belli olduğu için sevemedim ben o romanı, su gibi akması lazım okumam için. Baya okumuşsun sen tekrar eline geçerse dene bakalım aynı tadı alacak mısın. Mutluydum mutlu mutlu yazdım size bulaşsın işte :)

      Sil
  6. Oh ne iyi yapmışsın :)

    YanıtlaSil
  7. Great post. You have such a nice blog! :) <3

    Check out my new post-----> "Kiralik Ask" - favorite series

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thx ama kiralık aşk çok saçma bulduğum gıcık olduğum bir dizi...

      Sil
  8. Bence de yaşasın tatil:))))

    YanıtlaSil
  9. Masaj gerçekten ne güzel olur ;) tatil en güzeli ayyy yakında bana da geliyor tatil sırası 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüncesi bile rahatlatıyorken :) Hemen gelsin o zaman iyi tatiller şimdiden :)

      Sil
  10. İçimde ki teyze hemen , tüü tüüü maşallah dedi :D
    Narcos 'u , izlemediğim halde bütün diziyi biliyorum ,sürekli karşıma geliyor :D birde westword kanlı mı nasıl , merak ettim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teyzeye teşekkürler hahaha bilmiyorsundur yaa izle sen izle kan da var aç bakkk :)

      Sil
  11. Yazamamışsın ama kendine yatırım yapmışsın Naz, çok da güzel olmuş. Senin gibi diziciyim ben de, kafam dağılıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bakıma öyle oldu :) Öneri varsa alırım :)

      Sil
  12. Friends dizisini uzun zamandır izlemek istiyorum ama ne yazık ki henüz fırsatım olmadı, en kısa zamanda ben de izleyeceğim. Bol sporlu, bol okumalı tatiller dilerim, efendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat olur inşallah ama zaten bir bölüm yirmi dakika hemencik izleniyor, darısı sizin başınıza efendim :)

      Sil
  13. Hoş geldin :) Bu ara bayağı bir uzun oldu. Ama güzel şeyler yapmışsın. Benim özlediklerim... Okula mı başlasam tekrar?
    Karikatür kahramanlarından hangisi sana uyuyor Naz? Karneye sevinen mi? Tatile sevinen mi?
    Sanırım her ikisi :))
    Sevgiler diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum :) Evet bu sefer tahmin ettiğimden uzun oldu maalesef. Buyrun alalım sizi bizim okula. Öğrenciliği de özlemişsinizdir belki. Her ikisi de ben, kocaman sevgiler :)

      Sil
  14. Ohhh yarasın tatil.
    sana da benim kızçemede,sonuçlarda istediğiniz.emeğinizin karşılığı fazlasıyla olsun inşallah...
    İyi değerlindirilmiş bir tatil,tebrik ederim.
    Spor-kitap daha ne olsun.
    İkinci dönem de gönlünüze göre ,bol-keseden olsun...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler inşallah öyle olur sevgiler benden de :)

      Sil
  15. hoş geldin , bir daha uzun olmasın bu kadar gitmelerin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söz vermiyim ama öyle olmasını umuyorum :)

      Sil
  16. Tatilini dolu dolu geçiriyorsun anlaşılan. Üniversiteye geçtikten sonra tatil diyebileceğim uzun bir dinlenme süreci yaşayamadım yaz ayları hariç. O da çalışmakla geçiyor gerçi. İnsanın kendisiyle baş başa kalacağı, ruhunu dinlendireceği bir tatil çok önemli. Bu arada Friends benim favori dizilerimden biridir. Mutlaka bitir, sonu geldiğinde insanın içinde bir boşluk meydana geliyor sanki. Tüm o karakterlerle izlerken arkadaş olmuş gibiydim. Çok güzel bir dizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Planladığım gibi geçiyor sayılır. Darısı senin başına diyeyim o halde. En kısa zamanda kafanı dinleyebilirsin umarım. Friends'i bırakmam asla zaten. Erkek grubunu daha çok seviyorum. Kızlardan favorim monica :)

      Sil
  17. Merabaaa 😃 iadeyi ziyarete geldim.Zeytinleri görünce direk buna daldım 😃 hoşgeldin madem canm benim 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de hoşgeldiniz prensesi benim için öptünüz inşallah :)

      Sil
  18. Seinfeld'i merak ediyorum ben de hiç izlemedim, yakın zamanda başlayacağım bu diziye :)

    YanıtlaSil
  19. Naz ne güzel kitaplarını bitirmişsin dizini izlemişsin :))) Bende şöyle sadece kafamı dinleyebileceğim bir tatil istiyorum :) Ne mutlu sana masaj da yaptırdın mı tamamdır ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem yaptı masajı sağolsun yetti şimdilik :) Özendirdim hepinizi valla :)

      Sil
  20. Sınav sonuçların için tebrik ederim:) friends dizisini benim de izleyesim geldi sayende, şöyle keyifli ve sıcak bir şeyler... Sana iyi tatiller dilerim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Friends bence tam da o sıfatlara uygun bir dizi mutlaka izle derim sevgiler :)

      Sil
  21. Gençliğin böylesine güzel uğraşlarda olması gelecek adına mutluluk vadediyor sevgili Naz kutlarım seni uğraşların için.

    YanıtlaSil
  22. oh iyisin iyisin tatil iyidir oh oh :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerlendirebilince iyi oluyor valla deep :)

      Sil
  23. Tatili çok iyi değerlendirmişsin Naz ne güzel :) Maşallah diyeyim ben sana nazar değmesin. İnşallah tatil bitince ikinci döneme aynı enerjiyle devam edersin :) Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufak tefek sıkıntılar oldu ama olsun o kadar :) İnşallah öyle devam edecek teşekkürler sevgiler :)

      Sil
  24. Çok uzun zamandır bende dizi izleyemiyorum. Önceden yabancı dizi olarak, The 100 ve The Walking Dead izlerdim. Onuda bırakalı çok oldu. Bir ara shameless'a başlamaya yeltendim onada devam edemedim. Ayrıca bu kadar diziyi takip ediyor oluşunada şaşırdım doğrusu.

    Hande Altay'ın Maraz kitabı bende de var. Kitaplığımda okunmayı bekliyor, henüz ona sıra gelmedi. Kahperengi'de alınacaklar listemde bekliyor. Okumak istersen Hande Altaylı - Aşka Şeytan Karışır var. Oda güzel bir kitap.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Televizyon izlemek yerine açıp dizi izliyorum. Yabancı diziler iyi sarıyor. Walking dead ben de izliyorum sadece son sezonu takip edemedim pek. Evet biliyorum bakmıştım tüm kitaplarına o yazarın. Gidip almam ama elime geçerse okurum. Okuldaki kütüphaneye bakacağım belki bulurum :)

      Sil
  25. Ah canim Allah bütün ögrencilere kolaylik versin.

    YanıtlaSil