YUKARI ÇIK

Kaç Kişi Online

4 Mart 2016 Cuma

Şıpsevdi


Şıpsevdi çocukluğumun ciklet markası. Şıpsevdi bir hüseyin rahmi gürpınar romanı. Şıpsevdi bir film veya şarkı adı. Bunlar tamam da şıpsevdi insan nedir yahu? Çiçek çiçek gezen arılar gibi... Utanmasalar kendileri için aşık olunacak insanlar listesi hazırlayacaklar. Ama ben yine de şıpsevdi kardeşlerimin iyiliğini düşündüğümden öneride bulunmadan geçemeyeceğim. Sevgili şıpsevdi kardeşlerim, hercai menekşelerim, ayran gönüllülerim, biraz seçici olun, önünüze ne koyarlarsa yemeyin sonra neme lazım zehirlenirsiniz falan kıyamam sizlere. Ben kıyamam dedim ama atalarımız fena bir söz söylemiş sizin için: Hamama gider kurnaya, düğüne gider zurnaya aşık olur.

Bir ay kadar önce arkadaşım sınıftan bir hayranın varmış dedi. Tahmin etmemi istedi. Ben nerden bileyim ki sınıftaki erkeklerle muhattap değilim. Zar zor aldım ismi ağzından. Söylediği çocuğa sınav nerden nereye kadar diye sormuştum. Aramızdaki tek muhabbet bu yani. Sınavları olduk bitirdik çocuk ekledi facebooktan. Havadan sudan konuştuk birazcık. Bu arada durum benim açımdan duyduğum andan itibaren olumsuzdu. Kalbini kırmadan söylerim bir şekilde diye düşünüyordum. Baktım sınıftayken yanımdan geçip gidiyor öylece. Selamsız sabahsız. Ben de kalkıp yanına gidecek değilim herhalde. Sonra o günün akşamına yarın sabah okula beraber gidelim mi dedi, olur dedim. Sabah oldu ben mesaj attım nerdesin diye. Cevap gelmedi, okul saati de yaklaşıyordu. Kendi başıma gittim okula. Dersteyken geldi cevap. Ben evdeyim sen nerdesin? Yoksa nerdeydin mi demeliyim? İlkinde yanlış okuduğumu sanıp birkaç kere daha okudum mesajı. Bu ne biçim bir cevap. İnsan uyuyakaldım gelemedim falan diye açıklama yapar en azından. Sinirden geri dönmedim. O da o günkü derslere gelmedi. Arkadaşıma durumu anlattım. Çocuğun arkadaşlarına durumu tamamen farklı anlattığını duymuş. Neymiş efendim o sabah gitmiş okulun kapısına da beklemiş ben gelmeyince eve gitmiş. Resmen yalan. Bir kere niye eve geri gitmiş de okula çıkmamış, çok saçma. Hem mesaj atabilirdi ben geldim diyerekten. Ya da gerçekten gitmiş beklemişse de böyle böyle oldu diyebilirdi. Öyle dalga geçer gibi cevap mı yazılır yani alternatif çokken. Neyse dedim en azından ne diyeceğim derdinden kurtulmuş oldum. Sonra aradan birkaç hafta geçti. Arkadaşım çocuğu bir kızla beraber gördüğünü söyledi. Ben de geçen gün gördüm ikisini hem de ele ele. Umrumda değil tabii ama geçen hafta benden hoşlandığı söyleyip bu hafta kızın birinin elini tutuyor olması da biraz şey yani... Böyleleri de hep beni bulur zaten. Gına geldi vallahi.

Her önüne gelene sarılıp yaprak gibi savrulmak değil mesele, gerçekten sevdiğin birine sarılıp ağaç kökü gibi sağlam durmak.

46 yorum:

  1. ahahahaaa :))
    "Hamam gider kurnaya, düğüne gider zurnaya aşık olur" lafına bayıldım :)
    Genelde erkeklerin huyudur şıpsevdilik, hele ki bu yaşlarda... Rengarenk olmak gibi bir dertleri vardır... Onlarda büyüyecekler inşallah :)
    Sen takma kafana, ki takmamışsın zaten... Eminim kök salacak bir adam çıkacaktır karşına ;)
    Mutlu hafta sonların olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de çok seviyorum o lafı. Onlar büyüyecekler de biz de göreceğiz. Takmıyorum ama şaşırıyorum her seferinde. Alışmam lazım aslında çevrem bunlarla dolu. İnşallah çıkacak inanıyorum. Size de mutlu hafta sonları dilerim :)

      Sil
  2. Naz'cığım daha o kadar gençsin ve o kadar güzel ve masum, naifsin ki, bu tür manyaklar hep çıkacak karşına çok dikkatli ol canım. Ne güzel yazmışsın, şıpsevdi, ayran gönüllü bunlar. Aman dikkat et, sanki biraz paranoya şizofreni de var gibi...(gerçi konu sevgili doktorumuz Sevda'nın konusuna girer ben ukalalık yapmayayım ama çok yakınım bu hastalıktan muzdarip olduğu için ve yıllarca birlikte yaşadığımız için söyledim) demişsin ya "Sınav nereden nereye kadar ?" diye sordum, bu soruyu alıp bir takım manalar çıkarttıysa yani kendi kendi gelin-güvey olduysa kesin paranoyaktır ve çok tehlikelidir iyi ki başkasını bulmuş, üç dört kez şükret, hatta kedi, köpeğe sadaka olsun mama ver:)kurtulmuşsun...sevgilerimle..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, merak etmeyin tetikteyim ben her zaman. Sanmıyorum öyle olabileceğini çünkü sordum daha öncesinden bir şeyler hissediyormuş sen konuşunca da heyecanlanmış mutlu olmuş falan dediler. Hahahah ben yine de vereyim başımın gözümün sadakası olsun. Kucak dolusu sevgiler :)

      Sil
  3. Aman aman bulaşmadan kurtulmuşsun,iyi olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Okuldayken öyle tiplerle çok karşılaşmıştım Nazcığım. Şimdi o, bi de sana inat yapmıştır aklınca. Şıpsevdilik bir yana, seni kıskandırmaya bile çalışıyor olabilir, bak hemen başkasını buldum gibisinden :) Erkekler kızlardan daha geç olgunlaşıyor diye boşuna dememişler. Bir zaman geliyor ki, doğru insanı bulduğunda, geçmişte kalan herkes için, iyi ki geçmişte kalmış diyorsun, ya da iyi ki başlamadan bitmiş.
    Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnat falan değil bence. Onun amacı kendine sevgili bulmakmış, bulmuş da. Mutlu olsun da benden uzak dursun. Kim tespit etmişse sonuna kadar haklı cidden. Geçmişte kalanlar adı üzerinde bir şekilde unutulmaya mahkum olanlar. Mutlu zamanımda onları hatırlamam bile. Size de kocaman sevgiler :)

      Sil
  5. Ortaların da gülüyodum ama sonra sinirlendim valla ne biçim çocukmuş yahu. Sen adamdan anlıyorsun baştan istemediğine göre ;) şıpsevdi de canım istedi. Valla tanzimat romanlarının özeti gibi yazmışsın beğendim. Umarım karşına doğru düzgün Allah'tan korkan, kuldan utanan, dürüst, ahlaklı, aile terbiyesi almış, helal süt emmiş, işi gücü yerinde biri çıkarda mutlu olursun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlıyorum biraz ya da ne istediğimi biliyorum diyelim. Ayy benim de canım istedi çok. İçinden çıkan kağıtları sevmezdim ama tadı fena değildi. Hahahah demek öyle yazmışım farkında değilim. Aminnnnn. Hep birlikte mutlu olalım :)

      Sil
  6. ergenlik işte :))))))) bu erkek milleti hep böyledir zaten :))))

    YanıtlaSil
  7. Erkek işte 7 sinde neyse 70 indede o :) gerçek seveni bulmak zor artık buldugun anda yakasına yapısıp bırakmamak gerek ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bir bulsam evlenme teklifini ben edeceğim :)

      Sil
  8. Bu şekilde aklı beş karış havada kendilerini çapkın olarak sıfatlandıran kişilerden bence uzak tur. Onlardan ne köy olur ne kasaba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladığım an koşarak uzaklaşıyorum zaten :)

      Sil
  9. Merhabalar bloğuma beklerim sizi sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Ne severdim bu sakızı ben :)
    En azından böyle biriyle hiçç muhatap olmamış olmuşsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz severdik. Yalnız sakız ölmüş gibi konuşuyoruz hahah. Evet o açıdan iyi oldu :)

      Sil
    2. dream valla koptum kız sakız niye rahmetli olmuş gibi demişsin :)))

      Sil
    3. Geçmiş zaman kipi olunca öyle gibi oldu hahaha :)

      Sil
  11. Hiç öyle biri olmadım, iyi ki olmamışım bu yazılardan birisinin konusu olmak istemem açıkçası,
    iyilerde var merak etmeyin bir gün karşınıza çıkacak belkide çıkmıştır. Çok eğlendim okurken elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bu yazının konusu olsa iyi kendi arkadaşları bile arkasından konuşuyordur bu konu için. Teşekkür ederim henüz çıkmadı ama çıkacak umudum var :)

      Sil
  12. Hamama gider kurnaya, düğüne gider zurnaya aşık olur şkejlhgsedkl :D :D ya valla bak ucuz ataltmışsın heralde haftaya da başkasını bulur 1 sene de bütün bölümleri gezer bu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha nasıl söz ama :D Doğru dedin vallahi beklenir ondan :)

      Sil
  13. Gözdekızım paylaşmış,merak ettim.Okudum.Okuyunca yorum bırakmadan gitmek bana göre değil.Kızım diyeceğim,zira yaş kemalin üstünde.İnan yavrum,erkeklerin çoğu tuhaf yaratıklar. Otuz sene evli kaldık eşimle.Hastalandı,on sene hastahanelerde koşturdum,helal olsun da.En son sene duyduğum bir şey,artık beni etkilemese de,bu kadar mı yani dedirtti.Hiç üzülmeye değmez de gel bunu bize anlat.Geçmiş olsun yavrum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Üzülmeden de olmuyor ki içinden gelen şeyi tepemiyor insan. Kötü de olsa içinden gelen şeyi yaşayıp bitirmeli insan ki sonradan karşımıza çıkınca sıkıntı yaratmasın. Teşekkür ederim ama geçmiş olsunluk bir durum değildi bu seferki :)

      Sil
  14. geçenlerde dükkan dükkan gezip bu şıpsevdilerden aradıydım o geldi aklıma :) bi de o çocuk Konyalı mı acabaa :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi yaa bulabildin mi peki :) Yok antalyalı niye konyalılar mı şıpsevdi oluyormuş :)

      Sil
    2. ahahah yok konyalılar haber vermez de gelmiyceğinde falan :D

      Sil
    3. Hadi yaa çakma konyalı o zaman bu :D

      Sil
    4. Bi Poşet Kitap ve Naz.O.Çok tatlısınız inanın.Üzüntümü unutup güldürdünüz beni.Bu erkekler var ya aynen bildiğiniz gibi, hiç yorulmadan insanın sinirini zıplatırlar.Ben Dillerde Gezen Hakaretler diye bir şey yazmıştım.Vakit bulursanız bir göz atın derim.Onları kendi çapımda alaşağı ettim.Mutlu olun dilerim ikiniz ve hepiniz:)

      Sil
  15. Bahsettiğin arkadaş gerçekten ruh hastasıymış, malesef bu tiplerden çok var memlekette... Neyseki, sen hiç ciddiye almamışsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özelikle burası onlarla dolu. Herkesi ciddiye alırsam ohoo :)

      Sil
  16. Şıpsevdi sakız markası olarak kalsaymış iyiyimiş.. Öyle daha güzeldi..:)
    Ama böyle birinden kurtulmuş olmakta hiç sakınca yok bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ama işte durum ortada :) Tabii iyi oldu :)

      Sil
  17. Erkekler garip canlılar gerçekten :D Aklını mı okumadı istedi acaba? 'Ben mesaj atmasam da ne düşündüğümü bilsin' :D Ay cidden komik :D Ağlanacak halimize de her zaman gülerim :D
    O sakızları da severdim ben ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya garipler valla :D Olabilir her şey beklenir, hahaha ben de öyle :)

      Sil
  18. ha haaa du nediyolardı ya bi de hercai miiii :) mavi boncuk dağıtıcısıymış oooo :)

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar,
    Şıp sevdi cikletler ben de bilirim:) yazını da okudum:)))
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  20. Hem yazıyı hem de yorumları okudum. Beni rahatsız eden -şıpsevdi denilen insan cinsine ömrün her döneminde rastlıyoruz maalesef- kafayı meşgul etmesi, değerli olan vakti çalması, moral bozması. Umarım bu tip gereksiz insanlar karşımıza hiç çıkmaz.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba,
    Şıp sevdi sadece sakız olarak güzel:)) boşver böyleleri hayatın her döneminde insanın karşısına çıkıyor. Ayrıca sadece kadın erkek ilişkisinde de değil iş arkadaşlarında da böyle sorunlar görülebiliyor. Erken fark etmek ve trdbirli olmak gerek;)) umarım kendince insanlarla karşılaşırsın:) takipteyim seni de beklerim:))
    dunyaevirenkleri.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil