YUKARI ÇIK

Kaç Kişi Online

10 Mart 2016 Perşembe

Öküz Herifler


İzmir'de daha önce bayan otobüs şoförü gördüm mü hatırlamıyorum. Elbet vardır da ben pek otobüs kullanmıyorum diye görmemişimdir. Muğla'da ise birkaç defa görmüştüm ama bindiğim otobüse denk gelmemişti hiç. Bugün denk geldi. Ama nazar değdirdik galiba otobüs bozuluverdi. Hava da yağmurlu olunca otobüste beklemek zorunda kaldık. Ben en arkada iki erkeğin arasında oflayıp puflarken bir on dakika geçmiştir herhalde. Abla bu süre içinde ön taraftaki öküz heriflerden tepki almış olacak ki zorladı otobüsü resmen. Kaplumbağa hızında ilerledik öyle. Sonra başka otobüse geçtik ablayla birlikte. Bu sefer en öne oturdum insanları gözlemlemek için. Çocuğun biri ön kapının yanında dikilip ablanın otobüsü nasıl kullandığını denetledi. Benim hemen arkamda oturan öküz herifler ablaya laf atmaya devam ettiler. Öküzlerden biri otobüsü değil de şoförü değiştirseydik keşke dedi. Abla duyacak ayıp olum diyen arkadaşına sevdiğimden diyorum olum inerken konuşucam hatta diyerek sapıklık da yaptı. O ara benim sinirlerim uzaya fırladı tabii. Ama baktım da laf söylenecek tipler değil hiç. Yani söylesem utanıp gücenmek yerine bana sataşacaklar. Boşverdim o yüzden. İçimden ablaya üzülmeye devam ettim. Bu öküzler her zaman her yerde bizleri rahatsız etmeye devam edecek biliyorum. Ve biz her zaman üzülen taraf olamayız. Olmamalıyız. 

33 yorum:

  1. HAkikaten öküzlermiş, ya böyle öküzlere karşı tek kişi az gelir, otobüsteki tüm kadınların bir olup, dayanışması şart. Hatta otobüs şoförü kadın ile birlikte o laf atanları tekmeyle otobüsten atmak şart. Büyük ihtimal kadın diye zaten arızalı bir otobüse vermişlerdir:( yılsın diye...:( kimbilir hani günahlarını almayayım ama...şüphelendim yani...:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanlar izlemekle yetiniyor genelde. Sanmıyorum arızalı otobüse verdiklerini. Çünkü bu uygulama belediyenin başlattığı bir uygulama hatta belediye aldığı olumlu tepkilerden sonra bayan şoför sayısını artırıyor. Şanssızlık sadece. Ya da dediğim gibi nazar değdi :)

      Sil
  2. İnsanlar eğitilmedikleri sürece ilkel davranışlar kat be kat artarak devam edegelecektir.

    YanıtlaSil
  3. İnsanın canını teslim ettiği otobüs şoförünü sinirlendirmeye çalışması, el bombasının pimiyle oynamak gibi bir şey, hakikaten aklı yokmuş o adamların! Ayrıca şoförlük tam anlamıyla sabır isteyen bir meslek. Onlara kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama işte onlar bunu bile anlayacak olgunlukta değiller ne yazık ki. Bayanlarda sabır bol allahtan :)

      Sil
  4. Sahi bak otobüs ve öküz deyince aklıma kendi yaşadığım bir olay geldi. Birkaç yıl önceydi, otobüs şoförü öküzün tekiymiş. İki otobüs kartım da arızalı çıktı, üzerinde daha 5 -10 binişlik olduğu görülüyor. Tutturdu illa yolculardan kart iste diye. Ben de hiç sevmem yolculara YALVAR YAKAR "ay kartınız var mı diye sormayı", ayrıca yanımda bütün 100 lira var, kimse bozmayacak ve "istemez" diyecek. Borçlu kalacağım!! ki hayatta YAPMAM.

    Ben millete yalvarmam kart istemem, zaten bozuk param yok, borçlu da kalmam, iki ayrı kart bastım! Ben sahtekar mıyım? İşte gözünle gördün. İkisi de arızalıysa arızalanmayan karlar yapın. Kimseden kart dilenemem, kart satılan bir yerde indir kart alayım geleyim ya da dedim...beni kart satılan büfenin önünde indirdi, gittim yeniden paramla kart aldım geldim bir de ne göreyim otobüs yok, basmış gitmiş!!!

    Sen misin öyle yapan, taksi çağırdım, filmlerdeki gibi şu otobüsü takip et dedim, adamı Sıhhıye köprüsü durağında yakaladım, tabii beni hiç beklemiyor! Veryansın ettim buna, nasıl şaşırdı öküz.! İsmini yaka numaranı ver şikayet edeceğim seni dedim. O sırada bir kadın da benden yana oldu. Birlikte indik az ötede alo123 var, gittik şikayet ettik, o kadıncağız da şahit oldu eksik olmasın.

    Sonrasında cep telefonuma ve mail adresime söz konusu şoförü ikaz ettikleri uyardıkları yönünde bir cevap geldi. :) ya işte böyle...susmamak lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. helal olsun :) ama ikazları " lan oğlum sataşma böyle tiplere" şeklinde olmuştur muhtemelen..

      Sil
    2. Teşekkür ederim sevgili arkadaşım. Umarım öyle olmuştur. :)))

      Sil
    3. Kesin öyle olmuştur demeliydim :)))

      Sil
    4. Böyle uğraşmak da kolay değil hiç. Ben hayatta yapmazdım. Ama gerçekten birinden kart dilenmek de fena şey. Herkes kafasını çeviriyor kıvırmaya çalışıyor falan. Ben o yüzden pek kullanmıyorum otobüsü. Ya da kartımda para olup olmadığından emin olmaya çalışıyorum illa bineceksem de. Bence de kesin öyle olmuştur şapşik anne. Pek takacaklarını sanmıyorum.

      Sil
    5. bücürükveben helal sana vallahi ne iyi yapmışsın bir tanesi benden öğrenci kartımı almaya çalıştı zar zor aldım elinden aşağıya in dedi inmicem dedim arabadakiler laf ediyor arkadaşım gel gözde dedi kapısına tekme attım sinirden öyle indim :(

      Sil
    6. O tekme az da olsa rahatlatmıştır kesin seni :)

      Sil
  5. geçen gün trt de galiba adanadaki bayan otobüs şöforlerini anlattı.. sanki her şey güllük gülistanlık, bütün vatandaş çok memnun, sataşan yok vs şeklinde lanse edildi.. belki de öyl eolmalı.. normal karşılanmalı artık çünkü.. kadın erkekten çok daha dayanıklı pek çok yerde...
    trafikte bayan olmak zaten zor; bayan olarak erkeklerle muhatap olmak zor( hemcinslerim de bazen az zorlamıyorlar ama şimdi onları yermeyim :P ) ; hem trafik hem erkekler.. işleri zor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim burdaki bayan şoförler için de haber yapmışlar. Ulaşıma bayan nezaketi geliyor diye. Ama illaki oluyor böyle zorluklar da.

      Sil
  6. tam öküzlermiş maalesef ki böyle öküzler her yerde mevcut öküz gelmişler öküz giderler artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bi umut belki değişirler diyorum ama nerde :(

      Sil
  7. Lütfen bu tiplere Öküz diyerek güzelim hayvanlara hakaret etmeyelim... Konunu saptırmak istemem ama hiç bir öküz bir kadına laf atmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle de ne diyeyim siz söyleyin o zaman :)

      Sil
  8. Terbiyesiz insan dolu ortalık :( Allah sabır versin o ablaya

    YanıtlaSil
  9. Naz sadece öküz mü ben içimden başka şeyler de dedim yalan yok yani.. Annem olsa onları ne benzetirdi varya.. Kaç kere otobüste kavga çıktı böyle tipler yüzünden bide salak salak sırıtmıyorlar mı illet oluyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de söyledim de buraya yansıtmak istemedim. Ayy aynen benimki de benzetirdi kesin. Salak salak sırıtsalar yine iyi güldüğünü sanıp anıranlar da var hele ki bir grup söz konusuysa...

      Sil
    2. allahım sorma geçen kavga ettik bizde aklı sıra eğleniyorlar millet onlara yuklenınce ındıler bide ben naptım diyorlar ya kıl oluyorum

      Sil
    3. Kalıcı ergenlik gibi bir hastalık varsa eğer bence ona yakalanmış bu insanlar :D

      Sil
  10. Bazen öyle insanlar görüyorum ki bir düğme olsa bassak ve yerin dibine gitseler istiyorum. Böyleleriyle aynı havayı solumama hakkımız olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke öyle bir düğme olsa da rahat bir nefes alsak :)

      Sil
  11. Ahh ahh... Kimseye akıl vermeyi, doğru olanı yapmayı öğretmeyi falan sevmem ancak bazılarının ciddi olarak ihtiyacı var.

    YanıtlaSil
  12. Maalesef o öküzlerden her yerde var. Ve bunun pek çok nedenlerinden biride yazının sonunda kendinde yazmışsın aman başım belaya girmesin düşüncesi oysa bırakın girsin uyarın hakaret mi etti karşılık vermeyin hepinizin telefonu var o hakareti kaydedin bir şekilde ve sonra gidin şikayetçi olun bunu yapmazsanız daha çok aman başım belaya girmesin dersiniz ve üzgünüm ama blıoğunuzda ancak bir yazı olarak kalır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her gün o öküzlerle uğraşamayız ki. Sonuçta kırk yılda bir kere olmuyor bu şeyler. Sık sık geliyor başımıza. Güzel zamanımızı çöpe mi atalım onlar yüzünden. Kaldı ki şikayetçi olsak ne olacak, bir hiç :(

      Sil
  13. Merhabalar.
    Maalesef ülkemizde bir sayım yapılsa o kadar çok öküz çıkacak ki, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı istatistiklerini alt üst edecek kadar!..
    Aslında bu öküzlere terbiyesini vermek gerekiyor. Onları karınlarında taşıyan analarına duydukları saygının tüm kadınlara yansıması gerekir. Ama onlar, sizin de dediğiniz gibi öküz olduğu için maalesef onlarda edep, irfan göremezsiniz. Bu bir eğitim ve kültür işidir. Biraz da kusuru, onları terbiye eden; ailesinde ve çevresinde aramak gerekiyor.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Tam da dediğiniz kadar çoklar maalesef. Bu öküzlerin annelerine bile saygısı yok çoğu zaman. Kusur her yerde herkesde ama asıl suçlu kim bilemiyorum.

      Sil