YUKARI ÇIK

Kaç Kişi Online

14 Ağustos 2015 Cuma

Dizi: Hannibal



Hannibal'ı izlemeye birkaç gün önce başladım ve ilk sezonu bitirmek üzereyim. 2013 yılında yayına başlamış bir diziyi izlemek için belki biraz geç kalmış olabilirim ama o kadar çok yabancı dizi varken ve hepsi birbirinden iyiyken bunu doğal karşılamak gerek. Peki doğal karşılıyoruz. Nasıl bir diziymiş bu? Hannibal psikolojik bir gerilim dizisi. Hmm. Will Graham ve Hannibal Lecter karakteri arasındaki ortaklık ilişkisi çerçevesinde işleyen karanlık bir dizi. Hmm. Karanlığı severim diyerekten giriştiğim ama aslında bana karanlıktan korktuğumu farkettiren bir dizi aynı zamanda da. O zaman hmm.

Dizideki Dr. Hannibal Lecter karakterini tanıtacak olursak zeki, kibar, biraz aristokrat, cerrah, psikiyatrist ve en önemlisi insan yiyen bir seri katil. Ve buna rağmen diziyi izledikçe Hannibal karakterine sempati duymaya başlıyorsunuz. Hele ki yemek yaptığı sahneler. Yemeğin ana malzemesi insan olmasına rağmen oturup o mükemmel sofrada yemek yiyesi geliyor insanın. Will Graham karakterine gelecek olursak o ise suçlu profili çıkarma konusunda iyi bir danışman. Bunu üstün empati yeteneğiyle yapıyor ki bunu lanet diye nitelendirmek de yanlış olmaz.Dizideki diğer bir karakter ise FBI Davranış Birimleri Başkanı ve Will'in patronu Jack. Aynı zamanda Jack dahil diğer karakterlerin çoğu Hannibal'ın yemek davetlisi. Yani Hannibal yaptığı insan yemeklerini kendisi yemekle kalmıyor misafirlerine de ikram ediyor. Ne kadar da misafirperver! 

Dizide çok ilginç cinayet sahneleri var:


  Etkileyiciliği ortada... (Korkudan bakamadı!)

Eğer korku gerilim dizilerini seviyor ve ben kolay kolay korkmam bu da ne ki diyorsanız bir an önce diziye başlayın lütfen. Çünkü ben jeneriğinden bile korkuyorum. O yüzden diziyi bırakmak zorunda kaldım. Benim yerime siz devam edin. Son olarak diziyle alakalı kötü bir haberim var. Doğruluğundan emin değilim ama dizinin 4. sezonunun reytinglerin düşük olması sebebiyle onay almadığını duydum. Bunun için bir imza kampanyası başlatmışlar. İzleyipte sevecekler için veya çoktan bağımlı olanlar kampanyayı burdan imzalayabilirler: tıktık

4 yorum:

  1. Hannibal izleme listemde olan bir dizi. Altyazili filmleri seviyorum, orjinal seslerle film izlemek ayri bir keyif...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok daha iyi oluyor orjinal dilde izlemek, umarım beğenirsiniz :)

      Sil
  2. Hannibal'ı duyunca hemen filmi aklıma geliyor, muhteşemdi. Bu diziyi de çok merak ediyorum, keşke alt yazı olmadan izleyebilsem tabi orijinal seslerle, orjinal dilde :) Ne nankör şu ingilizce!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmini bilmiyorum izleyeyim bari. Ahh keşke yaa :)

      Sil