YUKARI ÇIK

Kaç Kişi Online

17 Ocak 2016 Pazar

Sinema Haftası


Evimizde şöyle bir sinema odamız olsa ne iyi olurdu değil mi? :)

Dedim ki bu hafta film haftası olsun. Boş boş televizyon izlemek yerine film izleyeyim. (Belki aralarda birazcık Zuhal Topal da izlemiş olabilirim) Baktım digitürkte bir sürü film yüklü. Seç beğen izle işte misss. Normalde de film izlemek için sinemaya giden biri olduğumdan evde böyle sinema haftası yapmak baya hoşuma gitti. Bundan sonra fırsat buldukça tekrar ederim. Sinema haftası olmaz belki ama sinema gecesi de fena değil sanki.


Peki gelelim neler izlediğime:

Aynı Yıldızın Altında


Biliyorum ki birçoğunuz izlediniz ve favorilerinize aldınız. Bu yüzden daha yeni izlemiş biri olarak pek fazla şey söyleyemeyeceğim. Filmi sevdim ama eminim kitabı çok daha iyidir. İlk fırsatta okunacaklar listesine ekliyorum hemen.

Oblivion

  
Tom Cruise oynar da ben izlemem mi. Tabii kıyamet sonrası bir kurguya sahip oluşu da ilgimi çekmedi değil. Ama bazı şeyler havada kaldı sanki filmde ya da ben anlamadım. Yine de güzeldi benim için.

Mistik Olay


İntihar salgınları mı? Evet bir gerilim filmi için iyi bir konu ve rüyamda abuk subuk şeyler görmem için de.

Cut Bank


Oldukça saçma, boş, zarar ziyan bir film. İzlediğime pişman olmamak için tek bir sebep bile bulamadım. Ve o kadar film arasından gidip bunu seçtiğin için teşekkürler anne.

Son Hava Bükücü


İzlediklerim arasından en beğendiğim bu oldu. Adından dolayı baya dalgası yapılmıştı ama merak edip de izleyesim gelmemişti nedense. Şimdiyse dizisine mi başlasam acaba diye düşünüyorum. 

Cinderella 


Bildiğimiz, çocukluğumuzdan beri dinlediğimiz, izlediğimiz, hepimizin ihtiyacı olan "umut" kavramını ziyadesiyle aşılayan Külkedisi masalı. Hiçbir zaman eskimeyecek bence. 

Dün de Kardeşim Benim'i izlemeye gittik. Murat Boz ile Burak Özçivit iyi ikili olmuş sanki. Bolca gülüp eğlendik izlerken. Ve böylece haftayı 7 filmle kapatmış oldum. Bu haftaiçiyse ne yazık ki ders çalışmam gerekiyor. Haftasonu aöf sınavlarım var. Bu yüzden üzgün, mutsuz ve bıkkın bir ifade bırakıyorum buraya. Ona kötü ama kendinize iyi bakın.

58 yorum:

  1. Tam anlamıyla sinema haftası olmuş Zuhal Topal'ı saymazsak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merakımdan izliyorum hep. Aslında biraz komedi filmi özelliği de taşımıyor değil :)

      Sil
  2. Şuaralar aşerdiğim şey böyle bir oda ve bir de okuma köşesi :) Bu filmlerin hiçbirini izlemedim ben :) Zuhal Topal da oluyor ya gözü kayıyor insanın :) Ben zaman zaman kendimi Ayşe Hatun dinlerken de buluyorum. Çok da şey etmemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuma köşesini her şeye tercih edebilirim sanırım. Pek film izlemiyorsun anlaşılan. Dimi dimi göz bu kayar yani. Ayşe Hatun demekkk... Şey etmeyelim madem :)

      Sil
  3. Mistik olayın konusu güzelmiş sanırım birazdan onu izleyeceğim.bende kitap haftası yapacaktım ama steve jobs'ın 2000 küsur sayfalık biyografisini okumaya başlayınca haftayı 2 kitapla bitirdim 3. Nünde yarısındayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenirsin inşallah. Maşallah sana yaa. Oku oku da bana anlatırsın, kültürleşeyim :)

      Sil
  4. Bak söylemeyi unutmusum, bırak zuhal topalı kiz kısmetse oluru izle müthiş sarıyor.çok gereksiz biliyorum ama bağlanınca da kopamıyor insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu sevmedim ben yaa. Big brother izliyordum onu da bıraktım. Kendimi kötü hissediyorum o salaklarla vakit harcadığımdan valla.

      Sil
  5. Anne tavsiyesi olan ve Mistik Olay filmlerini bilmiyorum ama diğer filmler kafa dağıtmak için iyi olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mistik olayı tavsiye ederim. Evet iyi oldu baya :)

      Sil
  6. Aynı yıldızın altında izlemiştim ben de

    YanıtlaSil
  7. Film izlemeyi çok seviyorum ben. Hele 2 yıldır dizi olayını tamamen hayatıdan çıkardım. Eskiden de tek tük izlerdim ama artık tamamen film....Önerilerine de bakacağım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dizi izlemeye bayılıyorum. Ama yabancı dizilere. Bizimkiler istisnalar hariç tamamen zaman kaybı.

      Sil
  8. Sinema odasına bayıldım, o ne öyle yaa! :) Dizi kalmadı ki eskiden yine buluyorduk şimdi neredeyse hiç kalmadı ben de sürekli ne izlesem diye araştırıyorum bu yazı da iyi oldu. Aynı yıldızın altında filmini not aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper valla daha neleri var. Dizi çok yaa yabancılar baya iyiler bu konuda. Beğenirsiniz umarım filmi :)

      Sil
  9. Son hava bükücüyü gerçekten çok beğenmiştim. Fantastik şeyleri zaten severim:D
    Gecen haftalarda arkadaşımla kocan kadar konuş filmine gittik.
    O kadar güldük ki anlatamam:D
    Sen bahsedince iki kardeşim bu filminede gidesim geldi:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamlar yapmış yani. Ben de çok severim fantastikleri. Ben gidemedim ona daha ilk filmini de izlemedim ama fragman bile komik kalkmazsa vizyondan gidicem haftaya. Git bence gulersin yine :)

      Sil
  10. Cut Bank o kadar kötü mü? İzlenimlerinizi dikkate alacağım izlerken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar kötü bence. Peki teşekkürler :)

      Sil
  11. Pek film insanı değilim, Aynı Yıldızın Altında'yı izlemedim bile bugüne kadar. Merak ediyorum ama ne bileyim bilgisayardan izlemeyi sevmiyorum mesela, büyük ekran olmayınca anlamıyorum. Sinema odası fikri iyiymiş daha doğrusu geniş koltuk bir yanında büyük bir kitaplık bir yanında büyük ekran bir tv... Süper olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tvden ayarlama yapıp izleseniz olmuyor mu ki? Evet kitaplık olmazsa olmazlardan zaten. Süper ötesi olurdu :)

      Sil
  12. Oblivion çok sevmiştim, Tom Cruise a bilim kurgu da yakışıyor, the edge of tomorrow bir tık daha iyidir, onu da tavsiye ederim, hazır digitürk varsa oh oooh çıkarın keyfini ;)
    Yıldızların altındayı izledim, en iyi romantikler arasında yer alınca bi merak etmiştim, eh işte :)
    Diğer filmleri izlemedim ;) Kaleminize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz karışıktı sonlara doğru ama iyiydi. Bence de her şey yakışıyor ona. Tavsiyeni dikkate aldım, izleyeceğim :) Teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Nazzz! haftanın bloğu seçildin anne güncesi tarafından ki :))))

      Sil
  13. Bu hafta sonu ne film izleyeceğim diye düşünmem artık. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar.
    Sinema gerçekten sanat dalları arasında en çok beğendim bir sanat dalıdır. Sinema, ayrı bir güzelliktir. Hiçbir şeyimiz yokken, sinemamız vardı. Ne zaman televizyon yayınları filmleri ile birlikte yaygınlaştı, işte o zaman ilçemizde sinema ölmüştü. Çünkü işletmecisi salonu kapatmak zorunda kalmıştı. Halk cahildi. Hiç televizyon sinemanın yerini tutabilir miydi? Tutamazdı ama, neden sinemaya para verelim, televizyon ile idare ederiz dediler ve sinemaya gitmeyince, işletmesi de kapatmak zorunda kaldı. Hala koca ilçede sinema salonumuz yok biliyor musunuz?
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim sinemayı. Haftada bir gitmeye çalışıyorum. Çok haklısınız. Üzücü bir durum gerçekten. Sinemasız olmaz. Sevgiler :)

      Sil
  15. Biz de eşimle hayalimizdi bir odaya projektör takip perdeye yansıtma yoluyla sinema odası yapalım diyorduk. O kadar cok taşındık ve cocuklar da ardarda gelince unuttuk biz onu. Geçenlerde eşime söyledim hatırlıyormusun sinema odası yapacaktık diye o da yine yaparız dedi yine kaldı o iş. Fikir var da bizde icraat yok ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin hayali ama yeteri kadar istemiyoruz demek ki yoksa zor bir şey değil yapılır. Usengeclik yapisti kaldi demek bizlere :)

      Sil
  16. Öyle bir sinema salonumuz olsaydı iyiden öte süper olurdu :D
    Aynı Yıldızın Altında'nın kitabını okumuştum güzeldi.
    Mistik Olayları sevdin mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur belki bir gün :D Kitabına denk gelirsem okuyacağım ben de. Sevdim sevdim güzel bir gerilim filmiydi sonu da iyi bitti.

      Sil
  17. Aynı Yıldızın Altında'nın filmini görmedim yaaa:((((afişi çok güzel, romantik...güzel şeyler vaadediyor seyirciye ilk fırsatta izlemek isterim. Çok teşekkürler Naz'cığım tanıttığın için....:) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok da romantik değil ama fena da bir film değil yani izlenilesi. Rica ederim benden de sevgiler :)

      Sil
  18. bazen ben de yapıyorum ben de böyle , güzel oluyor , ha bloga yazamıyorum o ayrı , geçen 1,5 yıldır film izleyemiyordum ama 15 tatilden önceki haftayı romans haftası ilan ettim ve ne kadar romantik film varsa hepsini izledim (tamam ya en fazla 3 ) ama arada çok güzsel oluyor ki :D Bir de ben tv izleyemiyorum ama , izleyen olursa göz kayması yaşıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı tür filmleri arka arkaya izleyince sıkmıyor mu ki. Hahahah olur o kadar kayma :)

      Sil
  19. bi de aöf mi var off yaaa da cut bank ne ya ne annatıuo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir de o var yaa. Cut bank bir kasabadaki cinayet olayını anlatıyor ama sıkıcı çok :)

      Sil
  20. O koltuk nasıl bir koltuktur?? O nasıl bir odadır öyle??? Evet çok güzel! Böyle büyük ve güzel olmasa da eskiden bizim de bir sinema odamız vardı naçizane :) Junior'dan önce.. Şimdi kapalı duruyor tv :) Hey gidi..

    Filmleri çok güzel kısacık aktarmışsın. Hangilerinin eleneceğini biliyorum en azından.

    Yalnız şu senin kuş tam okuyacağım yere gelip konuyor, kıpırdamıyor, bir şey söyle lütfen :D

    Çok sevimli bir bloğun var.. Daha önce geldim ama yorum yazdım mı hatırlamıyorum? Hep hızlıca bakmalardan, hem junior'a basılmalardan hem de telefonun azizliğinden karışır oldu her şey...

    Header resmin bana kronik migrenimi hatırlatsa da ;) en bloğuna uygun kişilerdenim sanırım... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye kapalı ki şimdi :) Hahahah kaldırıcam o kuşu şu an yorumumun üzerine kondu gıcık oldum ben de. Çok teşekkür ederim blogum hakkındaki güzel düşünceleriniz için. Sanki yazdınız gibi hatırlıyorum önceden de. Sizde de mi var migren ne kötü! Sevgiler :)

      Sil
    2. Naz bak kuş yine dolanıyor etrafımda bilgin olsun :D
      Junior sebebiyle tv açılmıyor :) tv odası da yalan oldu anlayacağın :) Arada anneanneye verebilirsek keyif yapıyoruz o kadar :))

      Sorma ;( Düşmanımın başına vermesin migren! Doğum sonrası azaldı oldukça neyse ki ama yine de bir tuttu mu gözüm dünyayı görmüyor ;(
      Geçmiş olsun herkese!
      Sevgiler :)

      Sil
    3. Kaldırdım şimdi bir daha rahatsız edemeyecek sizi. İyi aslında yani tv tamamen zaman kaybı zaten. Bazen benim de dünyam kararıyor ağrıdan. Keşke bizlere hiç uğramasa şu baş ağrısı :(

      Sil
    4. Sorma ;( sadece çeken bilir ağrıyla yatıp ağrıyla kalkmayı... Hiç yazmayım iç karartıcı kronik bir migrenim var benim ;( kimseye gelmesin diyorum ;

      Takılıyordum kuş için :D yazık o da ekmeğinin peşinde kovmasaydın haha :D

      Sil
    5. Benim son zamanlarda azaldı kendi kendine darısı sizin başınıza :) hahah yok ben de sinir oluyordum da unutuyordum kaldırmayı vesile oldunuz :)

      Sil
    6. Tamam o zaman ben masumum yani kuş konusunda ;))
      Benim de azalmıştı doğumdan sonra ama sanırım yine başlıyor.. Şimdilik haftalık rutine bağladı :( Eskiye dönmesin de...

      Sil
  21. Aynı yıldızın altında ve Son Hava Bükücü'yü biliyorum. Aynı yıldızın atlında benimde ağlayarak izlediğim filmdi :) Güzel olmuş sinema haftan bende yeni takibe aldım bana da beklerim ki :)

    http://menfiebrutas.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ben de takip ediyorum :)

      Sil
  22. blog keşif etkinliğinden geliyorum, bende beklerim. sevgiler...
    http://soslubadem.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  23. Aynı yıldızın Altında dışında hepsini izledim bir o beni çekmedi şimdiye kadar :)

    YanıtlaSil
  24. Merhaba...
    Oblivion'u ben de izlemek istiyorum, sinemada izleyememiş kaçırmıştım. Çok sevgili eşim maçtan başka bir dünya olduğunu idrak edebilirse bir şansım olur, diye düşünüyorum :)
    Haftanın bloğu seçilmişsiniz, ben de geldim hemen :) Bana da beklerim.
    Bu arada sıkmayın canınızı hiç bir şeye, bu memleketin sınavları bitmedi gitti zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Hahaha kötü olmuş belki denk gelir tvde falan izlersiniz. Teşekkür ederim geldiğiniz için ben de seve seve gelirim tabii. Artık alıştım zaten de isyan etmemek elde değil :)

      Sil
  25. Mim de yakaladım seni Nazcım birde depresyondaymışsın hayat kısa üzülmeye değmez canım yaşa gitsin öptüm seni sevgiler. Takipteyim senide beklerim :)
    http://gullugalaksi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Depresyondayım diyecek kadar bir şeyim yok yanlış anlaşılmışım :) Ben de öptüm sevgiler gelicem blogunuza :)

      Sil
  26. Oda süper bu kadar olmasa da buna yakın bir şey isterdim filmlerden duyduğum var ama izlememiştim mutlaka bakacağım ilk fırsatta :) bende beklerim sevgiler
    http://sadecenilgun.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de istiyorum ileride mutlaka. Sevgiler :)

      Sil