YUKARI ÇIK

Kaç Kişi Online

11 Haziran 2017 Pazar

Ünlü Benzeşmeleri


Son zamanlarda herkes birbirine benzer oldu. Ben ki insanları benzeştirmekte zorlanan biriydim, şimdilerdeyse ikizini bulmadığım insan kalmadı. Hey, ikizinizi mi bulmak istiyorsunuz? Evet, doğru yerdesiniz. İkizimi bulacağım da ne olacak demeyin. Siz bu insanlara ikiz değil de dublör gözüyle bakın. Belki de ileride ünlü olursunuz. Belli mi olur canım. Hayat bu sonuçta. Şey ücretler peşin bu arada. Pazarlık yapılır. Öğrenciye de indirim var. Müessesemiz klimalıdır, içkisizdir ve aile salonumuz bulunmaktadır. Gelin bir çayımızı için, tanış olalım.

Önce kendimle ilgili kısmı anlatayım size. Geçenlerde kardeşimin okuluyla geziye gitmiştim. Orada bir veli birden bire bana sen bir dizi oyuncusuna çok benziyorsun dedi. Aaa dedim kime benziyorum ki ben. Vallahi dedi kadın hangi dizi olduğunu şimdi hatırlayamıyorum ama bayağı benzettim. Eh be abla be meraktan öldürecek misin sen beni. Bir de tekrar tekrar dönüp gerçekten çok benziyorsun demez mi. Öğrenemeden döndüm eve. 

Sonra bugün de aynı şey geldi başıma. Annemin bir arkadaşını ziyaret ettik. Oradaki bir abla da beni bir dizi oyuncusuna çok benzetti. Ve kim olduğunu hatırlayamadı. Muhtemelen aynı kişidir. Figuran falan mı bu benzettiğin acaba dedim. Yoksa bu ne hatırlamazlıktır böyle arkadaş. Yok başrolde oynuyor dedi. Neyse bari en azından başrolde olduğumu öğrendim bu sefer dedim kendi kendime. Yavaş yavaş bulacağım kime benzediğimi. Her benzetilişimde bir ipucu kaptım mı onuncuya çıkartırım herhalde ikizimi.

Bu iki ablanın yanısıra ben de buldum bana benzeyen bir kız. Ama sadece tek bir fotoğrafı benziyor. O tek fotoğraf da öyle bir benziyor ki bana sanki kız benim fotoğrafımı çalıp profiline koymuş gibi. Çünkü diğer fotoğraflarının o fotoğrafla alakası yok. Hatta instagramda keşfetime düşmüş fotoğraf. Bu ben değil miyim yahu dedim direk. Tıkladım baktım ikizimi buldum umuduyla. Eee diğer fotoğraflar bambaşka. Dur dedim birkaç arkadaşıma atayım da bakalım neler diyecekler. Birine yolladım dedim instagrama koyacağım nasıl çıkmışım sence. Süper çıkmışsın dedi. Pek sırıtan bir tarafı yok yani. Onun bacakları birazcık daha uzun o kadar. Anneme bile atıp yutturdum yahu. Kadıncağız yavrusunu tanıyamadı siz düşünün. Hem bu kız da ünlü sayılır. Fenomen midir nedir. 35 bine yakın takipçisi vardı. Hey gidi hey!

Şimdi gelelim diğerlerine. Babam mesela çok sevdiğim bir aktöre benziyor. Lie To Me dizisini izlerken farkettim bunu. Başrolda Tim Roth var. Özellikle yandan aynı babam. Gözleri de acayip benziyor. Siz de bilirsiniz belki. Hani Tarantino filmlerinin vazgeçilmez adamı. Rezervuar Köpekleri ve Ucuz Roman'ı izlediyseniz Tim Roth'u kesinlikle tanırsınız. Babama da söyledim hemen benzettiğimi. Açtık baktık fotoğraflara. O da hayret etti bakarken. Benden kaçmaz işte. Hahaha. 

Yalnız bu benzetme olayındaki büyük pay izlediğim yabancı dizilere ait. Aylardan bir gün kantinde oturuyoruz yine. Sıkıntıdan gelen gidene bakıyoruz falan. Ben de o aralar Narcos'u yeni bitirmişim. Escobar'ın hayatını anlatan şu güzel diziyi yani. Tüm karakterler aklımda. Escobar'ı kovalayan sarı bir amerikan polisi var. Çok da farklı bir yüze sahip bu adam. Hani öyle kolay kolay birilerine benzetemezsin. Yanımızdaki masaya da bir çocuk oturdu. Resmen o. Sanki sorsam Escobar'ı nasıl yakaladıklarını anlatacak bana. Arkadaşıma da hiç seslenmedim. Buldum o polisin fotoğrafını internetten. Çocukla yanyana gelecek şekilde kaldırdım telefonu havaya. Arkadaş şok. Bence git bir imza falan al dedi. Hahaha. Çocuğa da söylemek istedik ikizini bulduğumuzu ama bir an utandık da vazgeçtik.

Annemin arkadaşlarından birinin gençliğini de Hülya Avşar'a çok benzetiyorum. Simaen hala benziyorlar da şuanki haliyle Hülya Avşar'ın kilolu versiyonu olabilir ancak. Ama gençliğinde birebir o. Gözlerdir gülümseyiştir falan acayip benziyor vallahi. İnstagramda da rasgele karşıma çıkan bir karakalem çalışmasını yakın arkadaşlarımdan birine benzettim. Her ne kadar kendisi kabullenmese de biz oyçokluğuyla ona benzediğine kanaat getirdik. Müessesemizde 3/4 çoğunlukla kabul gören kararlar kesindir. İtiraz edilemez. Hahaha.

33 yorum:

  1. iyiymiş , beni de bir fransıza benzetmişlerdi ama benzese benzese o bana benzemiştir ben burun farkıyla hep geçerim , tek geçerim :D

    YanıtlaSil
  2. Tim Roth'u çok severim, Lie to me filmini izlediğimden beri sıkı takipçisi oldum. Demek onunla aynı evi paylaşıyorsun! Kıskandım bak :)
    Beni de yillar önce şarkıcı Çelik'e benzetiyorlardi. Bu duruma biraz bozuluyordum ama :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmzalı bir fotoğraf gönderebilirim :) Çelik benzetmesi yersiz olmuş bence :)

      Sil
  3. İnsanlar çift yaratılmış derler ya o misal :) acaba benim ikizim kim? :D

    YanıtlaSil
  4. Biraz simdiki giyim tarzlarindan belki de insanlar tek tip oluyor 😊

    YanıtlaSil
  5. beni benzettikleri insanları görünce kendimi atasım geliyor bir yerlerden

    YanıtlaSil
  6. Beni de Aslı Enver'e benzetirler :D

    YanıtlaSil
  7. Ben çok benzetirim ama kime benzettiğimi bir türlü çıkaramam. Balık hafızamdan dolayı.
    Üniversitedeki bir arkadaşımı Sibel Turnagöl e benzetirdim hep.

    YanıtlaSil
  8. Benim ikizim yoktur galiba 😁😊beni pek öyle birine benzeten yok annem gelende rahmetli babanneme benzetir beni 😁😊

    YanıtlaSil
  9. :)))) anlık hal ve hareketlerle bile birilerine benzeten çıkabilir ama şahsına münhasır olmak en iyisi:))))

    YanıtlaSil
  10. Beni de kimseye benzetmezler :D ilginç bir insan olmamdan dolayı sanırım :D
    Lie to me , çok güzeldi ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginçlikler iyidir yaa :) Evet çok güzeldi tekrar bakacağım fırsat bulursam :)

      Sil
  11. Ne doğru bir tespit. İnsanlar sürekli benzetme ihtiyacı duyuyor diye düşünmüştüm ben de. Alakasız insanları benzetiyorlar sırf akraba diye..

    YanıtlaSil
  12. çok tatlı anlatmışsın yaa :)

    YanıtlaSil
  13. Sen niye benzeyeceksin ya ünlü sana benziyordur :D Keşke adını söyleyebilselermiş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha dimi dimi :) Bulacağım eninde sonunda onu :)

      Sil
  14. İnsanlar benzetmeyi seviyorlarsa demek ki :)

    YanıtlaSil
  15. Ama ben şimdi hangi ünlüye benzediğini merak ettim, çatlayabilirim.:))))gerçekten insanlar çift yaratılmış derler, Tim Roth'u bilemedim ama google'a bakınca hatırlarım. Bu arada ben de Anne dizisindeki komiseri (geçen bölümde öldü) çok ünlü bir Hollywood aktörüne benzetiyorum. Sean Bean mi öyle bir şeydi. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç fotoğrafınızla birlikte firmamıza başvurabilirsiniz hahaha :) Anne dizisini nasıl izliyorsunuz ki fazla hüzünlü değil mi :)

      Sil
  16. sen kendini kime benzettin ben de orda kaldım:)) yeşil lens taktığım bi ara beni de demet evgara benzetmişlerdi:) bana sorsan benzemiyorum ama halkın takdiri tabi:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnstadan idil diye biri :) Ooo güzel benzetme olmuş ama bu :)

      Sil
  17. Hiç birilerine benzetildiğimiz hatırlamıyorum..Ben benzetilen değil benzeten taraftayım galiba..

    YanıtlaSil