YUKARI ÇIK

Kaç Kişi Online

2 Temmuz 2016 Cumartesi

İzledim: Senden Önce Ben


Daha önceki bir yazımda tek başıma sinemaya gittiğimden bahsetmiştim. Hangi filme gittiğimi ise söylememiştim. Bu yazıyı yazacağımı bildiğimden ötürü. Peki neden bu film? Açıkçası özel bir nedeni yok. Yani kitabı okuyup filmini dört gözle bekleyenlerden biri değildim. Sadece vizyondaki filmler arasından kendime en yakın bulduğum film olduğu için gittim. Eh tabii biraz da merak ettim. Kitabı herkesin elinde olunca...

Bu arada filmdeki Louisa Clark karakterini canladıran kişinin kim olduğunu farkettiniz mi? Game of Thrones'daki Daenerys Targaryen. Yani Khaleesi. Diziyi izlemediğimden olsa gerek filmden sonra farkettim ben o olduğunu. Film boyu kime benziyor kime benziyor diye düşünüp durdum. Filmden sonra google amcaya sorup beni şaşırtan gerçeği öğrendim. Kitabı okuyanlar daha iyi bilir tabii ama ben çok yakıştırdım onu bu role. Bence cuk diye oturmuş. Çok sevimli ve sempatik biri zaten. Hatta bildiğin şirine yahu.


Erkek oyuncu da fena değildi sanki. Onu da gözüm bir yerlerden ısırdı. Açlık Oyunları'nda oynamış. Çıkaramadım ama ben. Aslında pek de yakışıklıymış keşke boyunu posunu da görebilseydik diye düşünmedim de değil. Birkaç saniye gördük anca işte sonra o malum kaza gerçekleşti. 

Filmi oldukça sevdim. Kesinlikle kitabını da okuyacağım. Senden önce ben ve senden sonra ben. Merak ediyorum şu ikinci kitabı. Bakalım Lou'nun başına neler gelecek? Umarım mutlu sonla bitiyordur. Yoksa sana çok beddua ederim şimdiden söylüyorum sevgili Jojo Moyes'cim.


Bu yazıya başlarken toplamda dört film tanıtmayı düşünüyordum. Ama baktım ki bu film hakkında yazacaklarım biraz fazla yer kaplayacak diğer üçünden vazgeçtim. Zaten son zamanlarda çok film izledim. Tanıtacak filmim çok yani. Artık bir dahaki yayına kısmetse.

Unutmadan Kadir Gecemiz mübarek olsun sevgili bloggerlar. Umarım bu gece, zor günler geçirdiğimiz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Hepinize hayırlı kandiller 😊

38 yorum:

  1. Kitabı çok güzeldi. Hüngür güngür ağlamıştım:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin okurken ben de ağlarım filmde zor tuttum kendimi :)

      Sil
  2. Bu bayram evde yalnız olacağım. Mutlaka bir iki film izlerim artık. En son film olarak Totem Kurt filmini izlemiştim. Bir Kazak filmi, görsel olarak da felsefe olarak da doyurucu idi. Çok etkilenmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu tavsiye olarak sayıp cebe atıyorum o zaman :)

      Sil
  3. hayırlı kandillerrr :) kızın gülüşleri ne kadar içtennn :) bugn izleyeceğim çok beğendimmmm 😍😍

    YanıtlaSil
  4. Kitabı okumadığım gibi, filmi de izlemedim ama güzele benziyor, seyretmek ve okumak istedim. :) sana da hayırlı kandiller Naz'cığım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsana bir farklılık katıyor açıkçası :)

      Sil
  5. Kitabını çok görüyorum sosyal medyada. Filmini de merak ediyordum. Yorumlar genelde olumlu. İnşallah izlemek istiyorum bakalım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzle canım mutlaka. Sen seversin diye düşünüyorum ❤

      Sil
  6. Son zamanlarda hiç film izlemiyorum. Kendimi kitaba verdim :) o yüzden film yazıları okumak hoşuma gidiyor. Bu dilmi bir blogger daha yazmıştı o da beğenmişti. İzlemek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyin de değişiklik olsun size o zaman :)

      Sil
  7. Geç oldu ama hayırlı kandiller canım. :) Kitabı bende çok beğendim ama Will'in verdiği karar yüzünden depresyonlara girmiştim. :D Bu filme tek başıma gitmek istemediğimden gitmedim. Ama Senden Sonra Ben kitabını çok merak ediyorum. Bizim Khaleesi'nin yanında sevgili Doctor Who'nun meşhur yardımcısı Clara vardı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Ben de girdim valla izlerken ama haklı da bulmuyor değilim :) Tek başına da olsa izle mutlaka bence :)

      Sil
  8. Bir ara bende yazacağım filmi izlerken ne kadar hönkürdüğümü :)
    Bayramdan sonra artık...

    Bu arada iyi bayramlar diliyorum ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tuttum kendimi zorla sevmiyorum sinemada ağlamayı, iyi bayramlar şimdiden ❤

      Sil
  9. Bir yazım var. Yanılmıyorsam "Kitaplar Hislidir" adında. Çok eskiden okuduğum Kelebek romanının daha sonra filmini izlediğimdeki keşke izlemese idim duyumsamasını yazmıştım. Kitap müthiş. Satış rekorları kırıyor. Otobiyografi. Bir mahkumun kendi ağzından yaşadıkları. Ama film... Bir belgesel sanki. Tam bir hayal kırıklığı.

    Şimdi kitabı okursan filmin ardından ne hissedeceksin meraktayım :9

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde öyle oluyor ama ben fazla takılmamaya çalışıyorum. Ben de meraktayım okuduktan sonra yazarım :)

      Sil
  10. Game of thrones pek seven ve takip eden biri değilim ama kızı bu saçla çok daha güzel buldum açıkçası . Son zamanlarda bu filmide çok gördüm ama izlemedim , tahmin ettiğim gibi filmmiş pek benlik değil ama olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen çok güzel bir kız zaten bu saçla daha da güzel görünüyor :) Aşk filmi sevmiyorsun anlaşılan :)

      Sil
    2. Ben daha farklı filmler seviyorum biraz gerilim , gizem yada komedi seviyorum genel olarak :D

      Sil
    3. Ben de onları seviyorum daha çok aslında :)

      Sil
  11. 2-3 gün önce Bekleyiş isminde bir film vardı onu izledim, sonunda gözlerim doldu. Bu filmi izlersem kesin ağlarım diye düşünüyorum. Kitabının ikincisi çıkmış demek, filminin de ikincisini yaparlar belki kimbilir. Başroldeki kız çok sevimli görünüyor. Polyanna ruhlu biriymiş gibi geldi, haklı mıyım bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ağlama ihtimaliniz yüksek :) İkincisi bilmiyorum olur mu ama olsa bence çok da izlenmez gibi :) Haklısınız öyle gerçekten de :)

      Sil
  12. Senin de Kadir gecesine denk gelen ve gelmeyen tüm duaların hayırlısıyla kabul okur ins. Ben her zaman önce film sonra kitap sıralamasından yanayım ki önce kitabı okuyanlar filmden çıkınca hayal kırıklığına uğruyorlar ;) iyinseyirler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah amin :) Ben de öyle düşünüyorum ya da film izlenmeyecek teşekkürler :)

      Sil
  13. Kitabını çok görmüştüm, özellikle genç kesimi aglatmıştı ama ben elime alıp da okuyamadım, film de sonraya kaldı. .. iyi bayramlar naz 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonraya kaldı diyince de temelli kalıyor size de iyi bayramlar 😊

      Sil
    2. Önceliğim kitap da o yüzden, su arlarda malum, memleketteyim, bakalım 😉

      Sil
    3. Anladım tamam o zaman 😊

      Sil
  14. Amanınnnn ağlama demeyin bana ;D
    Ne tatlı olmuş yine o kız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağla dağınık annecim ağla :) Şeker gibi :)

      Sil
  15. Ben de izledim çok güzeldi. Kendi blogumada beklerim :)

    YanıtlaSil
  16. Kitabı okuduğum için film aynı etkiyi vermez belki diye gitmek istemedim ama merakta etmiyor değilim :)
    Bu arada bende bloguma beklerim sevgiler
    pelorina.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vermeyeceği kesin ama merakı gidermeden de olmaz gelirim ben de sevgiler :)

      Sil