YUKARI ÇIK

Kaç Kişi Online

24 Şubat 2016 Çarşamba

İzmir Yolcusu


İzmirimi özledim. Duydum ki o da beni özlemiş. O zaman kavuşma vakti artık dedim. Atladım sabah otobüse. Daha varamadım ama hala otobüsteyim. Planım 7 gibi uyanıp 8 arabasına yetişmekti. 9 gibi kalkıp 10 arabasına binebildim anca. Ehh ne yapalım planlar bozulmak içindir bazen. Hem ben kendimi biliyorum yani kalkamayacağım belliydi. Dün de biraz yoruldum diye uyku bal gibi geldi sabah. Dedim ne olacak biraz daha beklesin İzmir beni. Umarım gidince trip atmaz. Kafam bozuk valla kavga ederiz.

Sabah otogara varınca aldım bileti. Adam koridor kenarı verdi. Başka yer yok mu dedim. Birkaç yer daha saydı sanki onlar koridor tarafı değilmiş gibi. İyi madem 7 olsun dedim. Otobüs geldi bindim. Baktım kadın yayılmış bir güzel. Durdum dedim buraya oturacağım. Hem de gülümseyerek söyledim. Hem de sabah sabah. Kadın kalktı bana arkada boş yer var ama neyse peki dedi. Ayy bir bozuldum o an. Hanımefendiyi rahatsız ettik ne üzücü. Babasının yeri sanki. Ben de keyfimden oraya geçmiyorum herhalde başka yer yok dediler. Bir de gazete okuyordu kadın. İçime soktu resmen gazeteyi. Dedim sabah sabah aranıyor ama aramayayım. Onun yerine açtım telefonu annemi aradım. Telefonu kapattıktan sonra baktım arkaya boş yer var birkaç tane. Offladım puffladım pılımı pırtımı topladım kalktım gittim. Yayıla yayıla oturdum arkada. Aydında yarım saat mola verdik falan. Otobüste boş yer olsun da o kadının yanına oturmayayım diye dua ettim beklerken. Neyse saat gelince bindim tekrar otobüse. Kadının yanından geçerken ölümcül bir bakış attım. Yanına oturcam diye ödü koptu kadının. Korkma oturmayacağım senin yanına diyecektim de boşverdim. İnsanlarla uğraşmak yorucu geliyor şu aralar. Bırakalım ne halleri varsa görsünler. Biz kendimize bakalım. Hem böylece kafamız daha rahat olur. Kafanın rahatlığı önemli valla. Taktım kulaklığı müzik dinliyorum şimdi. Keyfim de yerinde kafam da rahat. Biraz da yolu seyredip hayal kurdum mu tamamdır. O zaman arrivederci :)

24 yorum:

  1. arkada boş yer var dediği zaman keşke benim için sorun değil arkaya oturmanızı sorun etmem deseydin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah yaa işte anlık şeyler bazen sonradan geliyor insanın aklına :)

      Sil
  2. İstanbul İzmir arası yaptığım yolculuklar geldi aklıma, az gitmemiştim o yolu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O mesafe otobüsle çok sıkıcı olur yaa :)

      Sil
  3. Canım otobüs yolculuğu çekti. :)) Kazasız belasız iyi yolculuklar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. İzmir görmek isteğim yerler arasında.. İyi yolculuklar..

    YanıtlaSil
  5. Otobüs yolculuklarının talihsizlikleri bunlar. İzmir-İstanbul arasında yıllarca yolculuk yapmış biri olarak çok yaşadım ben de....Bu arada bizim buralardaymışsın:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet illaki oluyor. Belki denk gelmiş de olabiliriz :)

      Sil
  6. Yanına birini istemiyorsa, yanındaki koltuğu da alsaymış -.- Otobüs yolculuklarında eğer varsa tek kişilik koltuğu tercih ediyorum, iki kişilikte bazen sinir bozucu tipler denk gelebiliyor :D Bazen çok iyi arkadaşlıklar da kurulabiliyor tabii ama oldukça nadir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh işte para vermeden rahat olmak istiyor. Ben daha tek kişiliğe denk gelemedim. İyi kötü idare ediyorum yanımdakilerle. Şu ana kadar birkaç teyzeyle sohbet ettim o kadar yani arkadaşlık falan çok zor bence :)

      Sil
  7. oralara selam soyle bende yakında evıme donuyorum ızmırim guzeldır sımdı ya :) o koltuk arkadaslarına bende uyuz olurum allah sabır versın hepımıze :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlettim selamını off süper valla şu zamanlarda :) hahaha sabır şart yoksa kavga kaçınılmaz :)

      Sil
  8. Ay benim aklıma 10'lu yaşlardayken yaşadığım olay geldi. Eniştemle bindik otobüse. Yerlerimiz farklı. Kadının kucağında benden az küçük bir çocuk.Sanki kendi yeriymiş gibi ofladı pufladı. İlla çocuğu benimle tepiştirmeye kalktı. Olmadı koca valizini sıkıştırdı. O da olmadı benim ayaklarımın altında girmesine karar verdi. Hanımefendi valizini ne aşağıya, ne de yukarıya koyduruyor falan. Eniştem, sinirden patlamıştı. Tabi çanta yukarıya, çocuk kucağa. Bazı insanlar karşısındakine eziyet etmeyi kendinde bir hak olarak görüyor galiba.

    Not: Ben olsam inadına yanında otururdum. Bazen kısa mesafede bile böyle saçma sapan şeyler oluyor, başka birine yapılıp sesi çıkmazsa ben söylenmeye başlıyorum. Bak oturduğum yerden sinir oldum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçükken beni de yerimden ederlerdi öyle. Bir de yani bırak ayakta kalayım bari kadın diyor gel kucağıma otur. Nasıl sinir olurdum. Yolculuklarda binbir türlü insanla karşılıyoruz ister istemez birilerine de canımız sıkılıyor. Çok takmamak lazım ya da onun yaptığının on katını yapıp işkence çektiricen. En azından içinde kalmıcak. Ben bu sefer uğraşmadım çünkü sabah sabah hiç halim yoktu. Bir de boş yer olunca falan başka zaman uğraşırım artık dedim :)

      Sil
  9. ahh ahh izmiri özlemek nedir bana bir sor :) Teee Adıyamandayım şimdi memleketim nasılda burnumda tütüyor :) Bn otobüs yolculuğunda en çok şu koltuğu arkaya yatıranlara gıcık oluyorum.Öyle bir yatırıyorlar ki kucağımda yatıcaklar nerdeyse.Hiç anlayış yok insanlarda ne yazıkki.Birde bu yolculuğun 20 saati bulduğu düşünülürse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Off çok uzakmış. Onlara ben de deli oluyorum. Zaten bizim üç saatlik yol onda bile koltuğu arkaya yatıranlar oluyor. 20 saat hayatta gidemem ben hayatta :)

      Sil
  10. Bide böyle tipler var sanki dersin koltuğu üstüne tapuluyor. İstanbul'dan Çanakkale'ye giderken bir gün teyze denk geldi yanıma kafasını omzuma koydu horluyo 'hanım efendi kafanız düştü' diyorum hiç umrumda değil.

    Bazen seçmece mi diye sormak istiyorum inatla hep bi olay denk geliyor :) Sen yine arkada boş yer bulmuşsun ben ne zaman binsem ful çakılı :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah bir kere bana da olmuştu öyle. Ama teyze falan değil benim yaşlarımda bir kız. Bildiğin omzuma yattı uyudu. Benim de uykum vardı diye ses etmedim kapadım gözümü uyudum. Seçmece olsa bu kadar olmaz bence. Arada bir şanslı oluyorum bu konularda yine :)

      Sil