YUKARI ÇIK

Kaç Kişi Online

7 Ocak 2016 Perşembe

Türkan Şoray İle Film İzlemek


-Daireye benzetmeye çalıştığım o şeklin içinde gözükmeyen bir ben var :)

Uzun zamandır yazmayınca haliyle yazılacak bir sürü şey biriktirmiş oldum. Vakit çok sıkıntı yok ama bir yerlerden de başlamak lazım diyip direk dalıyorum o zaman konuya. Geçtiğimiz Aralık ayında Uzaklarda Arama vizyona girmişti muhtemelen duymuşsunuzdur. Hani Türkan Şoray'ın yönetmenliğini yaptığı film. Kızı da filmin yapımcılığını üstlenmiş aynı zamanda ilk oyunculuk deneyimini gerçekleştirmiş. İşte filmi Muğla'da çektiklerden ufak bir gala da bizim avmde yapıldı. Bende koşa koşa gittim tabii. Sonuçta Türkan Şoray ile beraber film izleme şansı bir daha denk gelmez.

Eğlence daha otobüste başladı. Matrak bir şoför denk geldi. Gülme krizine girdi herkes. Tıklım tıklım gidiyoruz otobüste. Arkalardan bir kız inicem durakta dedi, düğmeye basamamış da ondan sesleniyor şoföre. Bizimki de durdu durakta ama bir yandan yanındaki yolculara bir şeyler anlatıyor ondan kız indi mi inmedi mi görmedi. Sonra bizlere sordu hani la indi mi o gız diye. Samimiyetin dibi işte. Örnek şoför yolcu ilişkisi tam. Öteki durağa vardık sonra. Bir kız binecek otobüse arkadaşıyla vedalaşıyor. Bizimki kalkıp hadi gızım bin gari sonra öpüşürsün arkadaşınla hindi arkadan arabalar gelipduru dedi. Bir de o kadar tatlı söylüyor ki daha cümlesi bitmeden gülmeye başlıyoruz. Bir ara sesi güzel olan şarkı söylesin olayına kadar getirdi konuşmayı. Sonra baktı bizden hayır yok ismail yk'dan bas gaza aşkım şarkısını söylemeye başladı. Hiç inesim gelmedi valla o gün otobüsten. Ama her güzel şeyin bir sonu var işte. Neyse indik otobüsten, girdik avmye. Türkan Şoray'ın etrafı baya bir kalabalık, röportaj yapılıyor falan. Biz de karşı köşede oturduk bir koltuğa soluklanalım diye. Anaaa bir baktım Türkan Şoray bizim tarafa doğru geliyor. Kalabalık arkasında kaldı. Bendeki rahatlık aynen devam. Gülümsedik sadece birbirimize sonra bir kapıdan girdi kayboldu zaten. Biz de sinema salonuna geçtik. Herkes yerleştikten sonra gelip konuşma yaptı Türkan Şoray. Oturmadan önce de öpücüklerini gönderdi. Fotoğraf çektim ama bulanık çıkmış ne yazık ki. Salonda Gülnihal Demir de vardı. Mandıra Filozofu'nda Mustafa Ali'nin annesini oynayan Muğla'lı ablamız yani. Hep beraber izlemiş olduk ne güzel. Film de çok iyiydi. İzlerken bol bol güldüm ama sadece filme değil. Bak ben de oynadım filmde gördün mü beni diye dürten teyze ve projeksiyonun tam önünde oturduğu için film esnasında ekranda gölgesini gördüğümüz abla da güldürdü beni. (Üstelik abla farkında değildi o esnada saçını topluyordu eşi de anca farkına varıp uyardı) Kısacası bol kahkahalı bir gün oldu.  2016'da da kahkahamız hiç eksik olmasın :)

34 yorum:

  1. Wavvv:) Güzel eğlenceli bir gün olmuş:)

    YanıtlaSil
  2. Ben gördüm seni fotoğrafta gördüm valla :)) Türkan Şoray'ı yakinen görmüş olman ne kadar güzel ya. Hala güzel, hala hanımefendi, hala bir tane. Allah ona uzun sağlıklı bir ömür nasip etsin. Ben de eğlendim okurken, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşaret olmasaydı görebilir miydin acaba :) Aminnn çok tatlı gerçekten benim için güzel bir anı oldu o gün, sevgiler :)

      Sil
  3. Türkan Şoray yaşayan bir efsane, yerinde olmak isterdim doğrusu....onun eski filmlerini çok seviyorum, o güzel gençlik yıllarını....çok şanslısın:))iyi yapmışsın gitmekle...kızının resimlerine dikkatli bakınca tıpkı annesinin gençliği...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke sizin de imkanınız olsaydı. Ben kızını pek benzetemedim sanki hatta çoğu kişi annesi kadar güzel değil falan diyor bilemedim :)

      Sil
  4. Ne güzel bir gün olmuş Türkan Şoray gibi bir efsaneyi de görmek ayrı bir güzellik olmuş :)

    YanıtlaSil
  5. Sinema salonunda film en iyi arkadan izlenir :) Yazıyı okumadan önce fotoğrafı inceledim. Dairenin içinde tam ortada gördüm seni ama fotoğrafın altında "görünmüyorum" yazınca sarı saçlının arkasında mı kaldı acep diye düşündüm...
    Tüm ömrünü sinemaya adamış bir kadınla, Türkan Şoray'la böyle güzel bir zamanı paylaşmak, bakışmak, canlı olarak konuşmasını dinlemek... Çok güzel anılar bunlar... Anılarını fotoğraf ve böyle güzel bir yazıyla taçlandırdığın ve paylaştığın için teşekkür ediyorum.
    ...
    "arkadan arabalar gelipduru" ne tatlı bir söylemdir bu. Bayıldım! Hem o otobüste hem de gala da olmak isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk defa arkaya oturdum vallahi. En arka falan diye görünmem zor ondan dedim bir de benim gözler bozuk olunca. Keşke burdan paylaşmak yerine o anı beraber yaşasak, çok daha keyifli olurdu eminim. Muğlalı söylemleri işte daha niceleri var böyle gülümseten :)

      Sil
  6. Yaa ben şoföre çok güldüm hatta bildiğin sesli güldüm :D keşke istanbulda da olsa öyle eğlenceli insanlar. Ama bizim burda anca kavga çıkar otobüslerde metrobüslerde. İnsanlar da gergin olur tıklım tıkış giderken.
    Türkan Şoray'ı ben de çok görmek isterdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha bir de o anı yaşasan gülmekten ağlardın. Büyükşehirlerde şoförler böyle şen şakrak olamaz asla bütün gün çeşit çeşit insanlarla uğraşıyor adamlar. O yüzden Muğla'ya bekleriz seni :)

      Sil
  7. Ne güzel bir gün olmuş :) Şöföre bayıldım :)

    YanıtlaSil
  8. O ne tatli bir şoför ya :D bana biye hic boylesi denk gelmiyor ki :D
    Turkan Şoray hayraniyim gerci olmayan var mi? Hic kimse icin bozmam belki cool dururum ama o olursa izin vermem bir fotoğraf cektirmeden ellerimin arasindan kayip gitmesineeeee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da ilk defa denk geldi. Yaaa o anki ambiyansta olmadı maalesef bir de öğlen fotoğraf çekilmişler haberim olsa gider çekilirdim kesin ama şanssızlık işte :)

      Sil
  9. Sizin şoför bizim oralardanmış galiba :D Ayrıca çok komiksin kendini daireye almışsın :) Ama yinede çok eğlenmişsin enerjin biza kadar yansıdı :D

    Bu arada blogunu takibe aldım bana da buyurursan mutlu olurum :)
    aylinista.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muğlalı mısın? Hahaha evet eğlendim yansımışsa da ne güzel. Tabii seve seve gelirim :)

      Sil
  10. O şoförden ben de istiyorum. Hatta onu klonlayıp tüm ülkeye dağıtalım. Otobüste kös kös oturmak çok sıkıcı oluyor.

    YanıtlaSil
  11. sizn için güzel ve eğleneli bir deneyim olmuş daha nicelerine :)

    YanıtlaSil
  12. Sultanı görmek bile bşr ayrıcalık...Güzel bir deneyim :)

    YanıtlaSil
  13. ne güzel günmüş yaa keşke hep böyle gülsek :)

    YanıtlaSil
  14. Muğla'da ne çok film / dizi çekilir oldu son zamanlarda. Ne güzel bir gün olmuş senin için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten güzel yerler var ama değerlendirilmese hata olur. İyi bir gündü cidden :)

      Sil
  15. Öndekilerde Türkan Şoray'la selfi çekiyorlar herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha evet şanslı onlar bense en arkada :)

      Sil
  16. Merhaba,

    O günü ben de yaşadım. Kalabalık ve karmaşık anlardı ama elbette böyle olması Türkan Şoray'la kendi işini seyretmenin keyfinin yanında hiçbir şey :) "İyi ki yaşadım." dediğim ve tabii ki hiç unutmayacağım günlerden :)

    Renkli günler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh hem de ne kalabalık. Bir fotoğraf bile çekilemedim ama yine de çok güzel bir anı oldu tabii bizlere :)

      Sil