YUKARI ÇIK

Kaç Kişi Online

17 Eylül 2016 Cumartesi

Sahil Gözlemcisi


Güne sahildeki sabah yürüyüşüyle başlamak... Kıymetli uykumu bölmek zorunda kalsam dahi güne erken başlamayı hep sevmişimdir. Hele ki o temiz sahil havasıyla. Bambaşka oluyor. Bütün gün enerjik hissediyorum kendimi. Akşam da gün batımıyla sonlanan yürüyüş sonrası iyice hafifliyorum. Mis gibi bir uyku çekip sabahında sahilde açıyorum gözlerimi yine. Her şey istediğim gibi.

Bu yürüyüşleri yaparken çeşit çeşit insanla karşılaşıyorum normal olarak. Sahilde yatan bir adam var mesela. Her sabah orada uyuyor. Yanında yarısı içilmiş iki buçuk litrelik kola. Altında ince bir örtü üstündeyse battaniye. Bazen eşiyle beraber bazen tek. Ama hep aynı ağacın altında...

Tanıdık tanımadık herkese günaydın diyen tatlı bir amcamız da var sahilde. Her sabah aynı yerde günaydınlaşıyoruz kendisiyle. Tabii hızlı davranıp önce ben günaydın diyorum artık. Diğer türlüsü ayıp olacakmış gibi geliyor.

Bir de pamuk saçlı bir nine görüyorum sık sık. Banka oturup sahili izliyor bir süre. Sonrasında da başlıyor egzersize. Oturduğu yerden ayağını, bacağını, kolunu oynatıyor yavaşça. Ben de o bembeyaz saçlara bakıyorum dalgın dalgın. Bulutlar kadar güzel geliyor gözüme. Biliyorum ki hiçbir boya bu beyazlığın, bu saflığın yerini tutamaz.

*Ve şimdi muğla otobüsündeyim. Tatil bitti okullar açılıyor. Bu rutinimi, sahilin iyileştirici havasını, aşina olduğum yüzleri, içimi ısıtan günaydınları özleyeceğim. Hoşçakal İzmir'im hoşçakal...

32 yorum:

  1. Naz ne güzel bir tatil geçirmişsin. Okurken duygulandım, gözlerim doldu son cümlende. Seneye daha güzel olur inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah hepimiz için daha güzel olur :)

      Sil
  2. Ben de sabah ve akşamüstü yürüyşlerini çok severim.

    YanıtlaSil
  3. Yeni eğitim dönemin hayırlı olsun canım, Allah kolaylık versin. Çok güzeldir sabahın kokusu, bereketi. Şahsen ben üşengeçliğimden uyanıp dışarı çıkamasam da çok imrenirim böyle yürüyenlere. Çok iyi etmişsin destekliyorum :) Ben anca destekliyim zati hiç yanaşmıyım höff :( ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim :) Uygulayarak desteklemeye ne dersin :)

      Sil
  4. İzmir'e aslında Çeşme'ye hoşça kal demek. Perşembe günü bir kez daha yaşadım. Zor...

    YanıtlaSil
  5. Be güzel bir başlangıç. Yeni dönemde başarılar ^^

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,

    Bazı şehirlerin, semtlerin, mahallelerin, sokakların kendilerine göre davranışları oluyor. Onun bir parçası olmak, olabilmek güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Kendini bir yerlere ait hissetmek muhteşem bir duygu :)

      Sil
  7. Güne erken başlama gibisi yoktur bence de. Geç kalkmak günü öldürmek gibi gelmiştir bana hep...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geliyor erken kalkmak her türlü iyidir :)

      Sil
  8. Ben sahilden uzaktayım , burda yürürken anca sitenin güvenliği ile karşılaşıyorum onlarda bana deli gözüyle bakmaya başladılar zaten :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha neden deli gözüyle baksınlar ki :)

      Sil
  9. Yine de güzel anılar biriktirmek her daim iyi..
    Başarılı, mutlu bir yıl geçirmen dileğimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet anılar önemli :) Teşekkür ettim :)

      Sil
  10. Özlemek,bazen değerleri anlamak açısından iyidir :) Yeni eğitim dönemi de tüm öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olur inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumlu yönden bakmak gerekirse öyle gerçekten :) İnşallah teşekkürler :)

      Sil
  11. Alışkanlık haline gelirse kolaylıkla kalkılır ve gerçekleştirilir keyifli sahil yürüyüşü. Eğer şehre veda ediliyorsa çok özlenir bu yürüyüşler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir sonraki yazı dört gözle bekliyorum şimdiden :)

      Sil
  12. Merhaba, her yerden takip ediyorum sizi bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel bir yerde yürüyorsun, instagramdan takip ettim o güzel sabah fotoğraflarını. İzmir'den ayrılmak zor gelir tabi. Yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manzara güzel olunca paylaşmamak elde değil valla :) Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  14. Kaleminize sağlık. Sanki yaşıyormuşum gibi hissetim :)

    YanıtlaSil
  15. Eylül yazılarını internetsiz köyümde oldugumdan kacirmistim Naz. Eli kadehli kızı yeni gördüm hoşuma gitti :) Bir dönem calistigim isyeri sahildeydi. İse erken gider öncesinde bir banka oturur yelken antremanlarini izler denizin kokusunu içime çekerdim. Güzel gunlerdi. Bunları biriktirip hatırlaması bile güzel oluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de pek aktif sayılmazdım eylülde, beğenmenize sevindim :) Arada bir sahil havası almak lazım eskileri hatırlamak bir yere kadar idare ediyor :)

      Sil