YUKARI ÇIK

Kaç Kişi Online

19 Kasım 2015 Perşembe

Çizgi Film Aşkına


Sabahları en büyük zevkim kahvaltı yaparken çizgi film izlemek. Hele ki favori çizgi filmlerimden biri denk gelirse değmeyin keyfime. Gerçi favori listemde biraz geniş. Yani her türlü keyifteyim. Bugün de sizlerle bu favori çizgi filmlerimi (şimdilik sadece üçünü) paylaşmak istiyorum. Ne zamandır aklımdaydı. Şimdi tam yeri tam zamanı bence. Üstelik favori listem gitgide genişliyor. Daha da genişlerse yazmak için bir haftamı yiyebilirim. O yüzden hemen başlıyorum.
Şimdi ilk üç sabit yeri olanlar, bugünlük onlardan bahsedeyim. Onlar var yaa onlar mükemmel bir hayalgücüyle harmanlanmış ödüllü çizgi filmler. Yerlerine başka çizgi filmleri koyulamaz. Aralarında ayrımda yapılamaz. Hepsi benim canım. 



1-Adventure Time (Macera Zamanı)


Resmin önündeki iki ana karakter; soldaki Finn ve sağdaki Jake. Finn bebekken ormana bırakılmış, kimse ona yardım etmemiş (bu yüzden herkese yardım etmeye yemin etmiş) ve sonra onu Jake'nin ailesi bulup büyütmüş. Bu yüzden Finn ve Jake hem üvey kardeşler hem de en iyi iki arkadaşlar. Jake'nin esneme, değişebilme gibi güçleri ve Finn'in kahramanlığı yardımıyla canavarlarla dövüşüyorlar, prensesleri kurtarıyorlar ve diğer felaketleri çözüyorlar. 

2- Regular Show (Sürekli Dizi)

Burda da iki ana karakter süpürgeyle müzik yapan tontişkolar; soldaki Rigby (rakun) ve sağdaki Mordecai (mavi alakarga) Bu ikisi bir parkta çalışıyorlar sözde. Ama hiç iş yaparken görmedim. Sürekli kaytarıp kendilerini eğlendirecek bir şeyler yapıyorlar. Ve dizi de onların başına gelen hem eğlenceli hem de oldukça ilginç olan maceraları konu alıyor. 

Cevabı olmadığı halde arada soruyorum kendime adventure time mı yoksa regular show mu? Böyle bir 5 dakika düşünüp bir sonuca varamıyorum haliyle. Sonra kendi kendime konuşmak yerine susup sadece izlemeye karar veriyorum. Bu arada Rigby adamım!

3-Gumball


Soldaki Darwin (turuncu renkli ayaklı balık) ile sağdaki Gumball (açık mavi renkli kedi) çizgi filmin iki ana karakteri. Darwin önceden Gumball'ın balığıymış sonra büyümüş ve Gumball'ın hem kardeşi hem de en iyi arkadaşı olmuş. Bir de Anais (pembe bir tavşan) adında küçük bir kız kardeşleri var (en zekileri) Hepsi aynı okula gidiyorlar falan. Vee müthiş şapşallar. Hele Darwin o kadar tatlı ki böyle yanaklarını mıncıra mıncıra sevesim geliyor. 

Daha sonra öteki güzellerden de bahsedeceğim size. Şimdi denk gelirse bunları sakınnn kaçırmıyorsunuz. Yoksa ben üzülürüm, ağlarım falan. Ay günaaah bana vallahi günah.

Aaa kaç yaşına gelmişsin hala çizgi film mi izliyorsun diyenlere de kulak asmamak lazım. İçimizdeki çocuk ölmeyecek nasıl olsa. Hoşçakalın :)

18 yorum:

  1. Çizgi filmin yaşı olmaz:) Benim baktığım çizgi film yok şu ara ama zaman zaman yeğenim sayesinde haberim oldu South Park'ın bir, iki bölümünü internetten izledim. Hoş bölümlerdi. Favori çizgi romanım TENTEN. Resmen hastasıyım. Neredeyse tüm kitapları var bayılırım Tenten'e. :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmamalı zaten :) Hiç izlemedim sanırım onları. Eskiden yani çocukken daha az çizgi film izliyordum şimdi arttı. Bunlara da bir bakın belki seversiniz :)

      Sil
  2. bende family guy hastasıyım, gerçi biraz daha büyüklere yönelik ama nerdeyse ezbere biliyorum artık bölümlerini.:))

    Onun dışında eski çizgi filmleri çok özlüyorum, richie rich vs...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tvde denk geldikçe bakıyorum ona da. Eskiler özlenmez mi yaa. Maalesef eskilere pek yer vermiyorlar. Ben de yenilere adapte oldum :)

      Sil
  3. Yazıyı okuyunca kendimi tarihi eser gibi hissettim. Bizim zamanımızda şeker kız, marko, hadi daha geri gidelim değiş tonton gibi filmler vardı... Günü yakalamak lazım tabi aklımda bulunsun bakarım ben bunlara.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha ama her şeyin bir telafisi var sonuçta. Bakın bakalım yorumlarınızı bekliyorum sonrasında :)

      Sil
  4. Hala çizgi filmlerden keyif alıyor olman ne kadar güzel... İçindeki o miniğe gözün gibi bak bence. Çok şanslısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiddetle tavsiye ederim. Herkesin içinde bir ufaklık var bence mesele dışarı çıkmasına izin vermek :)

      Sil
  5. Gumball'ları bir ara benim çocuklar seyrederken görmüştüm. Çok hoştu. Ama bu sıralar tv yemek sırasında haberlere bakmak için açılıyor sadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haberler hiç iç açıcı olmadığından çizgi filmlere yöneliyorum bende :)

      Sil
  6. çizgi filmin yaşı yoktur halen izlerim hele ki eski çizgi filmleri tom ve jery taş devri jetgiler haydi saymakla bitmez bende sünger bopu izliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskileri pek göremiyorum artık ama denk gelince de asla kaçırmıyorum :)

      Sil
  7. Heyy yaşasın! Hala çizgi film izleyen tek ben değilmişim :)

    YanıtlaSil
  8. ay izlicem taam üçünü deee :)

    YanıtlaSil
  9. Gumball'ın babasına hastayım.

    YanıtlaSil