YUKARI ÇIK

Kaç Kişi Online

6 Ekim 2015 Salı

Kitap Yorumu: John Green - İlk Aşk


Bayramdan önce kütüphaneyi sömürdüğüm sıralardı. Dört kalın kitap almıştım. Ama hala aç aç etrafa bakınıyordum. Sonra taşıyamayacağımı anlayıp bir beşinciyi almaktan vazgeçtim. Tam merdivenlerden iniyordum ki yeni gelen kitaplar için yapılan özel bölmede bu kitaba denk geldim. John Green'i filme uyarlanan Aynı Yıldızın Altında kitabından dolayı tanıyordum. Etraftan da olumlu şeyler duymuştum hep. Hiç incelemedim o yüzden. Mis gibi kitabı bulmuşum kaçırır mıyım hiç. 
3-4 günde okudum İlk Aşk'ı. Vee itiraf etmeliyim ki ben ilk defa bir kitabı okurken güldüm. Böyle tebessüm etmek falan da değil. Bildiğin kahkahamsı gülüşler. Eğlenceli bir romanmış gerçekten. Denk gelirse kaçırmayın derim. Fakat adından dolayı duygusal bir aşk kitabı zannetmeyin sakın. Komedi ağır basıyor belirttiğim gibi. 

 Kısaca bahsetmem gerekirse:

Üstün zekalı Colin Singleton'ın 19 kere Katherine isimli sevgilisi olmuştur. Ve her seferinde Katherineler onu terketmiştir. Ama 19. Katherine'nin gidişi Colin'e çok zor gelmiştir. En yakın arkadaşı Hasan (favori karakterim) da bir yol macerasına atılmalarının ona iyi geleceğini söyler. Ve böylece kendilerini küçük bir kasabada bulurlar. Aslında önce amaç Arşidük'ün mezarını görmektir. Onlara rehberlik eden Lindsey adlı kızla arkadaşlar olurlar. Sonra Lindsey'in annesi Colin'i üstün zekalıların katıldığı bir yarışmada gördüğünü hatırlar ve kızına ilham vermesi için akşam yemeğine davet eder. Dahası Colin'e ve Hasan'a iş teklif eder. Böylece bir süre için orda yaşamaya başlarlar. Colin bir yandan Katherine Öngörülebilirliği Teoremi adını verdiği çalışmasıyla uğraşıp tüm romantik ilişkilerin geleceğinin hesaplanabileceğini umar. Lindsey de bir taraftan sevgilisi Colin ile aşkına devam ederken diğer taraftan diğer Colin’e formülünde yardımcı olur. Formülü tamamladıkları sırada Lindsey sevgilisi tarafından aldatıldığını öğrenir, ilişkilerini bitirirler. Ve bizim Colin'le aralarında bir ilişki başlar. 

Bol okumalı bir Ekim ayı olsun hepimiz için :)

26 yorum:

  1. ne güzel yaaa kütüphanelere yeni kitaplar alınıyor artık!:) benim kütüphaneye gittiğim dönemler, ki ortaokul yıllarıma denk gelir, hep eski kitaplar olurdu... keyifli okumalarınız olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet artık kütüphanelerde güncel kitapları bulmak mümkün. Tabii biraz şanslı da olmak lazım yenilerini denk getirebilmek için. Teşekkür ederim size de keyifli okumalar :)

      Sil
  2. Adamin uyarlama iki filminide izledim ama bir turlu kitaplarini okuyamadim. Gerci ayni yildiz altindaya basladim ama kanser durumu beni sok etkiledi biraktim ne yazik ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün okursun belki. Bıraktıracak kadar da ağır mı anlatılmış :(

      Sil
  3. Ben de severek okumuştum. Çevirmen ne şahane iş çıkarmıştı kelime oyunlarında dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tebrik edilesi bir iş çıkarmış :)

      Sil
  4. Bu kitabı çok duydum ve bir kez de D&R da elime alıp bıraktım:) ama şimdi senin güzel anlatımınla yeniden merakım arttı, bir dahaki gidişimde yeniden bir şans verebilirim belki, teşekkürler Naz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer kitaplardan fırsat kalırsa bu kitapta bir şansı daha hakketsin bence. Ben de teşekkür ederim :)

      Sil
  5. kitaplar ve kitaplar yeni yeni heyecanlı her tarz kitaplar şahane :) güzel sevdim

    YanıtlaSil
  6. Gördüğüm kadarıyla John Green hem ağlatmayı biliyor hem de güldürmeyi. Tanışmak lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet oldukça yetenekli bir yazar, kitaplarını okuya okuya tanışacağız iyice :)

      Sil
  7. Bu kitabi ne zman okumaya başlasam bir şey oldu tövbe daha başlamam :)

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir kütüphane bulsam bir sürü kitap alsam ben de :) Bu yazarın kitaplarını merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  9. taam piki gülmeliyse severim yaaa. :)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba blog keşfinde gördüm sayfanızı bloguma da beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  11. kabul etmem gerekir ki Kerem (olum olur) aynı yıldızın altındayı aldığında ve bana okuttuğunda yazarın diğer kitaplarını zorla aldırmıştım kendisine, sonra tabii ki ben okudum :D beğendiklerim arasındadır bu da , kağıttan kentler kadar olmasa da ..:D sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de merak ediyorum diğer kitapları en yakın zamanda okuyacağım, sevgiler :)

      Sil
  12. Hep aynı isimden arkadaş mı... Fazla tesadüf! :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendisi buluyor bazılarını pek de tesadüf sayılmaz :)

      Sil
  13. Duygusal aşk romanlarını sevmiyorum ben. Ama komikse buna bakabilirim. Gülmeye ihtiyacımız var şu günlerde...

    YanıtlaSil