YUKARI ÇIK

Kaç Kişi Online

10 Nisan 2016 Pazar

Sözde Sosyal Medya

Snapchat: nazortabey

Çok karşı olmama rağmen artık ben de snapchat kullanıyorum. Tüm sosyal medya hesaplarımı kapatınca (twitter hariç) canım sıkılmaya başladı. Gerçi telefon kullanımımın azalmasından gayet memnunum. Ama sanki sigarayı birden bırakmışım gibi hissettim. (Sigara kullanmıyorum sadece örnek verdim ) Arka arkaya facebook, instagram ve swarmı kapatıverince. Biraz kuvvetli esti herhalde. Neyse ki o rüzgarın etkisiyle twitterı silmedim. Onsuz olmaz diyebileceğim tek sosyal medya hesabı twitter zaten. Snapchate karşı olmamdaki sebepse arkadaşlarımın o uygulamaya olan tutumu. Hastalıklı şekilde kullanıyorlardı. Bir yere gidiyoruz, bir şeyler yiyip içiyoruz diyelim dedikleri ilk şey ayy dur snap atayım oluyor. Yani sanki bazı şeyleri paylaşmak için yapıyorlar gibi geliyor. Millete bir şeyler göstermek için. Artık bundan ne tür bir zevk duyuyorlarsa. Öncelikleri snap atmak oluveriyor. Ee haliyle ben de sinir oluyorum. Anı yaşamayı bilseler yine neyse. Aslında diğer uygulamaların da bu türlü kullanım amaçları yok değil. Bir yere sırf checkin yapmak için gidenler bile gördüm. Ya da checkin yapmak için kavga edenler. Resmen boş insan işi. Şöyle bir bakıyorum o insanlara. Bildiğin bomboş tipler. Nereye sürüklesen oraya gelecekler. Hayatta bir idealleri olmamasını çoktan geçtim bir hayalleri bile yok. Bir de bunlar benim çevremde maalesef. İster istemez beraber geçirdiğimiz vakitler oluyor. Her saniyesine acıdığım vakitler. Çevremde şöyle idealleri, hayalleri, geleceği için yararlı bir şeyler yapmaya çalışan iki üç insan olsa ne kadar mutlu olacağım. Onları kendime örnek alıp motive olacağım, farklı bakış açılarıyla penceremi genişleteceğim. Tabii bu arada sizlerin hakkını yemek de istemem. Ben çevrem derken yakın çevremden bahsettim. Yoksa sizlerden öğrendiğim çok şey oluyor. Gerçekten aranıza katıldığım için oldukça mutluyum. İyi ki varsınız. Kocaman sevgiler :)

38 yorum:

  1. Yüreğine, ağzına, klavyeye dokunan parmaklarına sağlık. Gerçekten birçok kişinin muzdarip olduğu bir dert. Arkadaşlarla eğlenmeye gidiyorsun, arkadaşın kafasını kaldırıp yüzünü görmediğim zamanlar oluyor ne yazık ki. Yazının altına imzamı atıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Öyle zamanlarda düşüncelerimi belli ediyorum ben illaki :)

      Sil
  2. gerçekten benim de muzdarip olduğum bir konu, henüz snapchat'i keşfetmedi benim arkadaşlarım ama bizim de sorunumuz fotoğraf çekinmekten anı yaşayamamak! o kadar sıkılıyorum ki fotoğraf çekinirken, tamam tabi ki anı ölümsüzleştirelim fakat 5 milyon fotoğrafa selfiye ihtiyacımız yok ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah keşfetmezler. O bizde de var ben pek uzatmak istemediğim için bu yazıda değinmedim. Hahaha kesinlikle selfie manyağı bu insanlar :)

      Sil
  3. Facebook sayfamı kapattım, senin dediğin gibi yediği, içtiği, gittiği kafeyi, kebapçıyı hatta ciğerciyi paylaşanları görmek istemiyorum hele hele günde 10'ar şehit verirken, tek sosyal medyam şu an blog. Snapchat nedir bilmiyorum ilk kez duydum:)
    Sen de iyi ki varsın canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebookta akrabalardan darlandım ben. Blog candır gerisi faso fiso. Snapchat anlık fotoğraf paylaşma uygulaması gibi bir şey. :)

      Sil
  4. Snapchat konusunda bende ön yargılıyım.Çekiniyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek bir olayı yok. Dün açtım bugün soğudum bile biraz. Denemeye gerek bile yokmuş :)

      Sil
  5. Merhaba,

    Sosyal medya konusunda bence iyi yapmışsınız. Darısı Twitter'ın başına :) Sonra da şu Snapchat için... İnsanlar konusunda söyledikleriniz de çok doğru. Bir tuhaf olduk toplum olarak.

    Renkli günler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Twitterı kapatmam, kapatamam. En büyük haber alma kaynağım benim o. Gündemi ordan takip ediyorum. Snapchat zaten sıkar beni birkaç güne. Ölçülü kullanıldığında sorun yok ama millet olarak her şeyi abartmaya bayılıyoruz ne yazık ki :)

      Sil
    2. Twitter eskiden güzeldi. Taa başında üye olmadım ama sonrasında bir zaman fena değildi. Şimdi futbol, siyaset ve malum adanın yarışma programının "kahraman"ları işgal etmiş durumda. Orada ne kadar çok oldukça orayı da kendimize benzettik. Ölçülü olmak yapımızda yok:)

      Sil
    3. Ben çok uzun zamandır kullanıyorum. Tabii kapatmamam da bu etken değil. Ama diğer uygulamalara göre en yararlısı twitter bence. O yüzden devam :)

      Sil
    4. ben de haber alma kaynağı olarak sadece twitter kullanıyorum sanırım..en azından tek yanlı değil her taraftan haber alabiliyor insan

      Sil
    5. Evet bir nevi sosyal gazete :)

      Sil
  6. Diğer sosyal mecraları bilemem ama blogger bambaşka . Burada kendimi bulduğumu düşünüyorum. Açıkcası diğerlerini de blog adresime hizmet etsinler diye kullanıyorum. Snapi daha çözemedim desem yeridir. Telefonda uygulama var daha kullanmadım. Facebookla baştan beri aram hiç olmadı. Twitter haber alma kaynağı. İnstagram da yerine göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Blogumu paylaşmıyorum ama sosyal medyada. Biraz gizli kalması benim için daha iyi. Snap biraz saçma yaa ondan karışık geliyor olabilir. Facebook zaten bitti, twitter candır :)

      Sil
  7. Bir tek bloğum var, bana her şeyiyle yetiyor :) Başka hiç bir sosyal hesabım yok,ihtiyaç da duymuyorum. Zaten daha fazla vakit geçirmek de istemem herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeter artar bile ama işte günün koşulları sağolsun :)

      Sil
  8. Snapchat hiç duymadığım bir kavram. Bu konularda epey gerilerde kalmışım diye düşündüm birden ama bu durumdan hiç de üzüntü duymadım. Bazı şeyler çok abartılı, belki yanlış ve fütursuzca kullanılıyor. Sonuçta üzüntülere neden oluyor. Farklısınız. kutluyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de üzüntü duyulacak bir şey yok kendi açınızdan. Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  9. snap açmıyorum bir de ona sararsam hiç boş vaktim kalmayacak diye :-)))

    YanıtlaSil
  10. snapchati instagram arkadaşlarım kullanıyor sürekli bahsediyorlar ancak ne, nedir diye hiç bakmadım bile :)

    YanıtlaSil
  11. Bende bir turlu snap kullanamiyorum yok yani aciyorum duruyor oyle icimden gelmiyor oyle yedigimi ictigimi atmak.kullanamiyorum. Facebooktaayni sekilde birtek blog sayfam icin kullaniyorum twitterdan bende vazgecemiyorum sanirim gecemiycemde:) birsey oldugunda ilk twittera girip bakiyorum cunku:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanmıyorsanız silin gitsin. Twitter gibisi yok olmayacak :)

      Sil
  12. Ben garibim blog sayfama zor zaman ayırıyorum bırak diğer sosyal hesapları Bizim milletimiz bayılır her şeyi gözümüze sokmayı sağ olsunlar :)Benim ilk durağım blog sayfam ve siz dostlar :) snapchati filan hiç anlamam :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk durak her zaman burası olsun hiç değişmesin :)

      Sil
  13. Facebook a bir türlü ısınamasamda aslında sosyal medyanın kötü olmadığını ama kötü amaçlar için kullanıldıgını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  14. Blog olmasa sosyal medyayi bu kadar kullanirmiydim bilmem. Çok zaman aliyor maalesef.

    YanıtlaSil
  15. o sinepi nasıl yaptın yaaa. denizin içinde çekin oluyo mu kiiii yapabilirler mii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl yaptın derken :D Hahahah onu da yaparlar onlar :)

      Sil
  16. snap şeysi ile henüz tanışmaıdm ben.. face kapattım bir kaç ay sonra oğluma diye yeni face açtım o derece bağımlıyım ::D :/ ama şöyle bir girip çıkıyorum; dolaşmaya sıkılıyorum yeni şey pek yok artık...ben de tamamen kurtulurum umarım bir ara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha face çok eskiden iyiydi artık pek bir olayı kalmadı ki. İnşallah tamamen kurtulursunuz ve bir daha da açmazsınız :)

      Sil
  17. Snapchat, mümkündür ki uzak kalacağım bir sohbet aracı. Swarm nedir? Ay yok söyleme bilmek istemiyorum :) Geçenlerde Cumhuriyet te instela diye bir şey gördüm gittim kaydoldum. Blogun işine yarar dedim. Sözlükmüş meğerse! Benim halim içler acısı :)
    Snapchati paylaşımın sayesinde ögrenmiş oldum. En azından kendi adıma gereksiz bir teşebbüste bulunmam. Teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Swarm yer bildirimi yapılan bir uygulama. Hahaha söyledim artık. Ben de onu bilmiyorum. Yani duymuştum da sözlük olduğunu bilmiyordum. Rica ederim :)

      Sil