YUKARI ÇIK

Kaç Kişi Online

7 Ağustos 2016 Pazar

Fantastik Üçlü


Şu aralar size bolca kitap okuyup film izliyorum diyorum. Ama ne okuyup ne izlediğimden hiç bahsetmedim. Biriniz de sormadı yani aşk olsun. Bunun için sizlere çok pis trip atardım da hiç içimden gelmiyor şuan. Neyse ben öyle kuru kuru söylemekle olmaz diyip şimdilik sadece izlediklerimden daha sonraki yayında da okuduklarımdan kısaca bahsedeceğim.

İzlediğim film sayısı okuduğum kitap sayısından oldukça fazla. Adlarını unutmaya başladım bile. Aklımda kalanları birkaç dakika içinde aktarmazsam onlar da uçup gidecek gibi. Biraz unutkan mıyım ne? Bazen kitap okurken de 'ben hangi kitabı okuyorum yaa' diyip kapağına baktığım oluyor. Arada bana da oluyor diyecekler vardır inşallah. Kendimi yalnız hissetmek istemem bu konuda.

Aklıma ilk gelen film Talihsiz Serüvenler Dizisi. Türü fantastik komedi olan bu film fazlasıyla eğlenceli. Filmin parlayan rengi olan Jim Carrey kılıktan kılığa girerek üç yetim çocuğa kalan mirasa konmaya çalışıyor. İşte bu üç çocuğun başına gelen fantastik olaylar da sizi sürükledikçe sürüklüyor. Tam kafa dağıtmalık bir film anlayacağınız. Ayrıca Daniel Handler'in aynı adlı kitabından uyarlama. Ama film sadece üç kitabı içeriyor. Toplam on üç kitaptan oluşan bir roman serisi bu. Okumak için can atıyorum. Aslında biri bana bu seriyi hediye etse ne de güzel olurdu. Ama hediye kim ben kim... (Dikkat edin kendini acındırmaya çalışıyor)

The BFG. Büyük Dostça Dev. Yine kitap uyarlaması fantastik bir film. Roald Dahl'ın aynı adlı kitabından uyarlanmış. Roald Dahl hani şu ünlü Charlie'nin Çikolata Fabrikası'nın yazarı. Çocuk kitaplarını okumayı seven biri olarak bu yazara bayılıyorum. O ne güzel bir hayal gücüdür be adam. Ayakta alkışlamalık. 
Filmin yönetmen koltuğunda da ünlü bir isim var: Steven Spielberg. Filmdeki arkadaş canlısı devimiz insanları yememe kararı verdiği için kendi türü arasında dışlanıyor. Üstelik kendisi insanlara göre bir dev olsa da yaşadığı yerde ona minik diyorlar. Devler ülkesinin miniği. Bu minnoş dev rüya yakalayıcısı. Bir gece Londra sokaklarında dolaşırken Sophie onu görür. Bu yüzden de dev onu yanına almak zorunda kalır. Başta yetimhaneye dönmek isteyen Sophie daha sonra devle arkadaş olur. Ve insan kokusu alan diğer devlerle beraber savaşırlar. Görsel açıdan enfes. Hele bir sahne vardı ki gülme krizine girdik. Hala vizyondayken kaçırmayın derim ben.

Üçüncü film de fantastik bir film. Böylece fantastik üçlü tamamlanmış oluyor. Tabii böyle bir gayeyle izlemedim bu filmleri. Kafamı dağıtan en iyi tür fantastik. Ve son zamanlardaki olay yüzünden kafamı dağıtmaya her zamankinden daha çok ihtiyacım oldu. Filmler işe yaramadı değil. Yalnız bu film başlarda sıktı biraz beni. Ama sonra gayet iyi devam etti. Başrolde ünlü aksiyon yıldızı Vin Diesel var. Rolünün hakkını veriyor yine. Filmde bir cadı avcısını canlandırıyor. Kraliçe cadıyı öldürüyor. Fakat öldürmeden önce kraliçe cadı avcıyı ölümsüzlükle lanetliyor. Aynı zamanda kraliçenin kalbi gizli bir yerlerde atmaya devam ediyor. Kraliçenin kalbi avcının hayatıyla bağlı. Kalp atmazsa avcı mefta. 

Neyse ben susayım artık. Siz en iyisi açın izleyin. Sıradan başlayın işte. Hepinize iyi seyirler. Hıı bu arada film izlerken benim yerime de abur cubur tüketir misiniz? Ben birazcık diyetteyim de. Ohh yiyin yiyin size bir şey olmaz.

26 yorum:

  1. Hımm sadece devli olanı izlememişim :)

    YanıtlaSil
  2. İzlemek istediğim ne varsa izlemiş, bide kafamdaki sıralamayla yazmışsın.. Zihnimi okumuş gibisin.. Başlıyorum izlemeye.. Öpüldün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi yaa şaşırdım iyi seyirler o zaman ben de öptüm :)

      Sil
  3. Naz filmleri yazmışsın ya , ne okudun onu söyle 😄. Neyse şaka bir yana ben en çok fragmanlarına bayıldığım The BFG yi izlemek istiyorum ve inşallah izleyebilirim 😊. Bilgilendirme için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onları bir sonraki yazıda söyleyeceğim :D Vizyondayken izleyin 3 boyutlu çünkü evde güzel olmaz, rica ederim :)

      Sil
  4. Sadece son cadi avcisini izledim. Cok etkileyici bir film. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ama diğerleri de öyle tavsiye ederim :)

      Sil
  5. Genellikle fantastik film izlerim bunları izlememiştim çok iyi oldu bu teşekkürleeeer 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım bu arada instagramını mı kapadın sen? :)

      Sil
    2. Bir süreliğine kapattım tatlım :)

      Sil
    3. Dün dikkatimi çekti de ondan sordum tamam canım :)

      Sil
  6. Talihsiz Serüvenler Dizisi'ni izlemiştim, Naz, güzeldi :) Son Cadı Avcısı izlemediklerimden, kafa dağıtmak için bu tarz filmler bence de iyi oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman kafa dağıtmak istediğiniz bir an için aklınızda bulunsun :)

      Sil
  7. Fantastik türdeki filmler kesinlikle kafa dağıtıyor. Bu konuda hemfikirim. BFG'yi de perdeden izlemek etkiyi artıracaktır. Kaçırmamak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneri varsa alabilirim. Kaçırırsanız üzülür :)

      Sil
  8. Hiçbirini izlemedim ben. Talihsiz Serüvenler Dizisi'ni merak ettim açıkcası

    YanıtlaSil
  9. İzlememek bir yana, hiçbirini duymamışım :) ❤

    YanıtlaSil
  10. özgürlük savaşçısına yardım etsene yerleştirememiş headerı :)

    YanıtlaSil
  11. Fantastik türde filmler güzel oluyor cidden.... Okuduklarınızı paylaşmanızı da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En yakın zamanda onları da paylaşacağım :)

      Sil